Från Nederländerna

Hej hej allihopa!
Jag heter Isabelle Andersson och går lärling Häst på Realgymnasiet i Linköping. Jag har var på utlandspraktik de tre veckorna innan påsk, vilket var super skoj att jag fick möjligheten att få göra!
Nu undrar ni säkert hur det var , jag tyckte det var lärorikt både kunskapsmässigt men också för att få kontakter och mer kött på benen. Jag åkte själv vilket jag starkt rekommenderar att göra för att man växer så mycket som person så man anar inte.
Stället jag hade praktiken på var Stall Von Asten & Nyberg i Holland ( 30 minuter från flygplatsen som ligger i Tyskland ). Jag levde i huset med de två hästskötartjejerna som var väldigt snälla , vi hade egna sovrum men delade på toa,dusch och kök. Mataffären låg inte alls långt bort bara fem minuters resa med bil eller cirka en kvart med cykeln.
Min dag började klockan halv åtta och sluta ungefär fem ( annars sluta man när man var klar) , sedan gick jag in och duscha och laga mat för att sedan gå ut och fodra grovfoder en sista gång klockan 20.00. Tiderna tycker jag var väldigt bra och det blev lagom långa dagar. Om vi ska prata om hur anläggningsskicket var så var det föredömligt då det var väldigt snyggt och prydligt i varenda liten vrå.
Det jag gjorde under min tid var att grooma hästar, mocka,plocka grejer/ hålla ordning, fodra, beta med hästar, in och ut från skritten och så vidare.

Resan var superbra även om jag hade hemlängtan ibland och min engelska inte är den bästa ( önska att jag kunde säga att den blev mycket bättre men jag är ett hopplöst fall när det gäller språket engelska *hehe*) .

Här var lite hur min resa till Holland , Ysselsteyn hos Stall Von Asten&Nyberg var! Jag vill tacka alla i teamet i Holland för all kunskap jag fick med mig under de tre veckorna men också Realgymnasiet som gör det möjligt att åka utanför Sverige och se sig omkring och bredda sina vyer!

Isabelle Andersson, NB16, Real Linköping

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *