Wow vilken resa!

Hej alla! Vi har varit riktigt dåliga på bloggandet, men anledningen har främst varit på grund av den svåra tillgången till wi-fi. Hur som helst kom vi hem till Sverige i lördags, resan har varit helt fantastisk!

Det finns en hel del att berätta, men sammanfattningsvis har vi mestadels om dagarna åkt runt i safaribilarna och tittat/letat efter djur. Vi har sett alla möjliga djur som t.ex. lejon, elefant, gnu, struts, gepard, zebra och giraff, alltså en hel del. Allt har bara rullat på och det känns nästan overkligt att vi faktiskt har varit i Sydafrika. Vår tid på Welgevonden gick otroligt fort, men kul ha vi haft! Våran grupp från Västerås fick byta camp efter ca halva tidens gång på grund av att fler besökare skulle komma. Vi som först hade bott tillsammans med andra real-elever på Reseach camp fick flytta till Main Gate. Vårt nya camp var lite mindre och lugnare, men det blev snabbt hemtrevligt när vi hade varit där ett par dagar. Vi har även fått göra olika uppgifter som att räkna djur, studera deras beteende, bedöma djurens utseende/vikt och studera gräs. Vädret har till största delen varit väldigt behagligt, vissa dagar var det ganska regnigt och andra var extremt varma. Tiden vi hade innan och efter praktiken på Awsome Travels var också väldigt trevligt, de fick oss att känna oss välkomna och hade bra hand om oss:)

Som en summering av allt måste vi säga att vi är fruktansvärt nöjda med allting, det var en upplevelse vi sent kommer glömma och det var riktigt kul att särskilt vi i klassen blev en tajt grupp. Även vi djurelever fick känna på vildmarkslivet då vi bodde i tält, ha annorlunda matvanor och verkligen vara nära naturen och det var värt varenda sekund. Vi är väldigt tacksamma och glada över att vi både tog och fick chansen att åka på denna resa, både jag och Elsa saknar allt redan och skulle utan tvekan göra om allt på nytt!

/Elsa & Alva Djurvård, Västerås