Från Welgevonden

Vår upplevelse i Sydafrika.

I lördags kom man alltså hem från tre veckors praktik på Welgevonden Game Reserve som ligger i Sydafrika. Dessa tre veckor har varit väldigt häftiga, vi har fått vara med om och se så mycket och det blev verkligen ett minne för livet.

Vi har fått vara med och hjälpa till vid olika arbetsuppgifter och se hur saker och ting fungerar, och vi har lärt oss väldigt mycket nya coola saker om både djur och natur. Vi har bland annat lärt oss hur de identifierar vissa djur, hur man skiljer på hane och hona och hur man ser djurens så kallade ”body condition”
Vi har fått se geparder, elefanter, zebror, lejon och så många fler underbara djur. You name it.

Campingen som vi bodde på var extremt mysig. Vi bodde runt tre personer i tält, vilket självklart är annorlunda än att sova i sitt hus hemma i Sverige, men det lade bara till det där lilla extra på denna upplevelse.

Den här resan har varit väldigt bra för oss som personer, att gå igenom den långa restiden och sedan hamna på andra sidan världen i tre veckor har varit en utmaning. Men det har hjälpt till att bland annat stärka självförtroendet, man utvecklas helt enkelt som person och man vågar mer efter detta.

Vi är så tacksamma att vi fick denna otroliga resa från Realgymnasiet, allt var möjligt tack vare er!

Ronja, Hilma, Klara & Emelie
Realgymnasiet Linköping

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *