Klättra i berg

Nu är det inte alls många dagar kvar här, bara en ynka dag kvar i paradiset som är Kinyonga Reptile Center.

Idag så åkte jag och två till med Donald en bit bort och skulle vandra och klättra i berg. Det var en underbar upplevelse. Vi kollade på vattenfall och flera olika bäckar och strömmar som gick längst vägen. Vi hittade också in i två olika grottor, en som vi kunde gå igenom, och en som bara var som ett hålrum där det tidigare bott en ål som tyvärr inte längre var där. Donald hade inte sätt den på månader. Under hela vandringen såg vi brända ljus lite här och där, och Donald berättade att det var en del av Sydafrikansk kultur. Det finns personer som sägs kan hjälpa en med vad som helst. Sjukdomar, pengar, karriär, ja allt. Tyvärr så var det väldigt mycket skräp på vägen också, vilket gjorde oss alla ledsna. Jag kan inte förstå varför någon skulle vilja skräpa ned den vackra naturen som finns här, det gör mig vansinnig.

Det var väldigt varm idag, och vattnet gick åt fort på vandringen. Vi åkte hemifrån ca 7:15, och kom fram ca 30 minuter senare. Vandringen var slut vid 11, och det sista vi gjorde var att springa upp för en trappa, efter att ha klättrat/gått upp för hela berget. Enligt Donald så var det tradition att göra så, men han kan ha sagt det bara för att han ville att vi skulle göra det. Hur som helst så var det en underbar upplevelse och jag har många bilder som minne.

Imorgon är sista dagen här, och jag vill inte åka hem än. Det känns inte som att vi har varit här i 2 veckor, men det har vi tydligen. Jag vill definitivt komma tillbaka hit någon gång i mitt liv!

// Nadja

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *