Ekorrungar, spiderman och ridning bland giraffer!

Vi har fullt upp här våra sista dagar på Kinyonga Reptile Centre!
För några dagar sedan kom en man förbi med två övergivna ekorrungar och det blev vårt ansvar att ta hand om dem. Ekorrarnas ålder är svår att estimera men de är bebisar/tonåringar i alla fall.
Vi har matat dem med kall gröt och frukter som druvor, banan och mango. De måste ha mycket närkontakt och handmatas ca var tredje timme. Annars sover de mycket och hundarna här på centret är mycket fascinerade av dom.

Mimmi har börjat jobba på sin spindelfobi och gör verkligen stora framsteg. Hon har fått hjälp att hantera en Golden Brown baboon spider varje dag och hon gör det så mycket att våra handledare börjat kalla henne Spiderman.

Igår var det min födelsedag och tjejerna jag bor med – Nadja, Vega och Mimmi, hade förberett en överaskning till mig, vi åkte till African dream horse safari där vi red på hästar i 2 timmar genom en nationalpark där vi såg zebra, giraffer och vårtsvin på nära håll. När vi red in igen satt hästeleverna och äventyrseleverna på verandan och sjöng födelsedagssången på både engelska och svenska. Världens bästa födelsedag utan tvekan!

Det börjar gå mot sitt slut här i Sydafrika, i övermorgon åker vi tillbaka till Johannesburg och på fredag åker vi hem till Sverige.
Hit vill jag verkligen åka tillbaka!

// Malin, Djurvård i Stockholm