Mindre än en vecka kvar!

Nu är det mindre än en vecka kvar och jag har äntligen kommit igång med att blogga efter att jag inte kunnat logga in.

Vi har haft så otroligt roligt så här långt på Kinyonga Reptile Center. Vi har fått inreda vårat eget terrarium där idag en Gopher Snake fick flytta in. Hon verkar trivas bra så här långt, men vi ska hålla koll på henne för att se om det är någonting som vi kan ändra på och göra bättre för henne. Vi har gått på call outs för att hämta ormar som folk hittat och inte vill ha där. Det kan vara allt från svarta mambor till en pyton. Det är väldigt många här som är rädda för ormar, och helst av allt skulle vilja döda dem. Igår fick vi ett samtal om en svart mamba på en mango farm, men när vi kom fram så hade folket där jagat ner ormen i ett hål och av någon anledning hällt syra där för att försöka få ut ormen. Tyvärr fick vi inte tag på ormen, vi vet inte ens om det faktiskt fanns en orm där. Donald, som är våran mentor här på plats, hade aldrig hört om någon som hällt syra för att försöka få ut en orm från ett hål. Jag var jätte arg hela vägen hem. Jag kan inte förstå hur vissa människor tänker.

Igår så åskade och blixtrade det rejält och vi bestämde oss för att åka runt i regnet och leta grodor och paddor. Även om det var blött så såg vi flera fina djur, paddor, grodor, spindlar och fladdermöss var några av dem. Idag så släppte vi ut en svart mamba i regnet och efter det så drack vi alla varsin milkshake. På vägen dit så såg vi två elefanter, och medans vi gick till stället som vi skulle släppa mamban på såg vi flodhästar i floden, och flera elefanter och ett antal olika insekter. Trots regnet var det väldigt mysigt och spännande att se vilka djur som var ute i regnet.

Jag och två andra åkte till Krueger National Park häromdagen. Det var en upplevelse för livet. Vi såg tre av fem av ”The Big Five”. Våran giude var underbar och gjorde resan så mycket roligare.

Personalen här är så enormt trevliga, och sjukt roliga. Det spelar ingen roll om du är trött, dem gör dagen rolig hur trött du än är. Dagarna är alltid spännande och man gör aldrig samma saker. Det här är så här långt den bästa och mest lärorika resa som jag gjort i mitt liv.

//Nadja, Djurvård, Stockholm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *