Inte länge kvar nu

För två veckor sedan, den 23 mars, var det dags för våran tur att åka till Sydafrika och på fredag åker vi hem igen till det inte så lika varma Sverige igen. Det första två nätterna tillbringade vi alla tillsammans på Awesome Travels Guesthouse i Johannesburg. Så under måndagen fick vi en heldag för att få se Johannesburg lite mera. Det blev verkligen en omväxling på vädret när vi kom hit då man är van med Sveriges kalla väder och det är så varmt och soligt här.


På tisdagen var det dags för alla att åka till sina respektive APL-platser och för oss djurvårdare som inte valde att hålla på med reptiler så bar det av mot Welgevonden game reserve istället. Det tog oss sammanlagt 5 eller om det var 5,5 timme totalt, med en 30 minuters paus efter vägen, att ta oss hit. Kanske lite långt men det fanns ändå lite saker att se efter vägen.

Under tiden vi har varit här så har vi bland annat fått åkt ut och kolla på djuren, det var det första vi gjorde dagen efter vi kom hit. Nu är jag så dålig på att komma ihåg vad sakerna heter som vi har fort göra men vi har fått kolla gräs på uppmätta sträckor för att se vad det är för sorts gräs och hur mycket som har blivit uppätet av djur. Vi har även åkt en  viss sträcka med bilen och kollat om det finns några djur och om vi har sett några djur så ska vi kolla totala antalet, hur många det är av varje kön, om de är vuxna eller yngre,  på vissa djur vilken kroppstyp de har, på vilket avstånd vi såg dem och i vilken riktning. Och när har fått reda på allt det ska det även skrivas in i en speciellt program på en telefon så att de har det sparat.

Vi har även fått vara med och matat både 3 stycken lejon och 3 stycken geparder, vilket var rätt coolt tycker jag att få se för att just få se hur de beter sig i sin naturliga miljö på så nära håll.

Det jag verkligen såg framemot med den här resan var framförallt att få se elefanter,  zebror, giraffer och såklart lejon på nära håll och att jag nu verkligen har fått göra det känns så otroligt häftigt.
Jag har haft lite hemlängtan eftersom jag aldrig har varit så här långt borta så länge hemifrån men hur tacksam jag är över att få uppleva den här resan, få se alla djuren och fått träffa alla nya människor, det gå inte att beskriva.

      

Måste bara säga att solnedgången här också är magisk. I torsdags kväll åkte vi iväg några stycken med våra handledare och kollade på solnedgången för att två av de tre volontärerna som har varit här med oss åkte hem igår så det var deras sista kväll i torsdags så då passade vi på att göra något minnesvärt för dem. Det var verkligen jättefint med solnedgången samtidigt som det var tråkigt att de skulle åka för jag kom väldigt bra överens med den ena utav dem.
Det är tur att det finns sociala medier så man kan hålla kontakten med varandra 🙂

// Sabina, djurvård Västerås

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *