Min start på longleat safari

Nu har jag varit tre dagar på safari avdelningen på longleat.

På måndag  gick jag först igenom dem många olika reglerna som finns på safari avdelningen tex att jag som student arbetare inte får jobba på över en meter, jag får inte bli lämnad själv med djuren för skade risken och jag får inte använda stegar utan träning. sen fick jag hjälpa till med girafferna vilket innebär mockning av deras stall och ute gård, byta deras hö för att dem ska få nytt frächt att äta. Vilket tog lång tid så det var det jag gjorde på min första dag.

På tisdagen fick jag hjälpa till med lemurerna och deras land sköldpaddor. På longleat har dem en ”lemur walkthrough” vilket innebär man får gå igenom en inghägnad medans lemurerna springer runt omkring en, men eftersom det regnade stannade lemurena i sin inomhus inhägnad medans besökarna stannade i sina bilar så jag matade lemurena inomhus, borsta gången och plocka brännässlor i regnet. Det jag fick göra med sköldpaddorna var att rengöra deras sand och mat platser och sen bada dem, sen fixa ny mat och se till så deras värme lampor funkar. Det var min roliga tisdag och varje dag på longleat är rolig.

På onsdagen fick jag vara med och ta hand om deras makaker, vanliga elaner, bongoer, sabeloryxer, kameler och watusier. Det man gör med dem är att man först släpper ut djuren i deras stora inhägnad där dem under dagen hovdjuren får beta, medans makakerna får leta insekter. När djuren inte längre är i deras inomhus inhägnader så rengöra man deras bäddar, vatten- och matskålar, fyller på hö och halm vid behov. Jag fick var med under en WIP möte där en av djurskötarna pratade om kamelerna i 1 timme. Senare på dagen var vi tvungna att få in djuren igen för att dem ska få sin kvälls pellets och  använda sin halm bäddar. Kamelerna tog extra tid för dem dagen innan hade fått medicin vilket dem inte gillad vilket gjorde så dem inte litade på maten som blivt inlagd hos dem den dagen.

Jag älskar att vara här på longleat även om jag älskade Animal adventure lite mer än jag älskar att va på safarin. Det här är de bästa jag valt att göra med mitt liv och vill inte åka här ifrån.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *