Bästa tiden av mitt liv

Hej igen, nu ska jag berätta om olika arbets uppgifter jag fick förra veckan.

Under tisdagen fick jag göra olika uppgifter som jag tyckte alla var roliga, jag fick rengöra i olika djurs inhägnander och terrarium tex hos sex bandad bäldjur, kungspyton, majsormar, Tupinambis är bara några av alla. Jag fick skära upp mat till dem olika djuren, jag fick vara med när den sex bandande bältdjuret fick springa runt fritt i longleats handling hall som dem kallar det för att använda sig av mycket av sin energi vilket var väldigt kul att se. Jag älskar ormar så när jag fick chansen att vara med och väga ormar den dagen var jag väldigt glad och själva anledningen man behöver väga dem är för att se så ormarna inte är underviktiga. Det var en fantastiskt rolig dag. 

Under onsdagen fick jag göra vanliga rutiner på djuret dem har i det så kallade bug room där dem har afrikanska jättesniglar, leopard geckos, kameleont, tarantelor, kejsarscorpioner och bönsyrors. Dem uppgifter jag fick där var att sortera bort nyfödda afrikanska jättesniglar för att det inte skulle bli ett överfölde av jättesniglar, dem flesta djuren i the bug room lever i en fuktig miljö behöver deras terarrium fuktas dagligen. Jag fick även mata olika djur i the bug room som tarantelorna med syrsor, bönsyrsor med flugor, afrikanska jättesniglar med frukter och grönsaker och leoprd geckos med mjölmaskar. Vilket tog hela förmiddagen, så under eftermiddagen fick jag skyfla mer sand till vombaterna vilket fick problem då vi inte fick in hanen för att han blev väldigt intresserad av att vi var utanför hans inhägnad och gjorde saker, planen var från start att ha folk i inhägnaden med skottkäror medans andra stod utanför och skyfflade sand i hinkar som sen folk bar till glaskanten och hällde över i skottkärrorna men eftersom hanen inte vill gå in fick vi skyffla sanden direkt över glaset och när vi var klara med det fick vi vänta på att hanen gick in och vi blev ringda och kallade för att sprida runt sanden igen så det var en tuff men rolig tid.

Under torsdagen fick jag göra samma saker som jag gjorde på tisdagen men jag fick vara med några nya djur som en fennek, hyraxar och en nilvaran. Fenneken må vara en omnivore vilket betder dem äter kött och väter men hyraxernas storleket gör det okej att dem bor i samma inhägnad då fenneken är mindre än hyraxerna. Fenneken får istället redan döda kycklingar och grönsaker medans hyraxerna som är herbivorer får grönsaker och frukt. Eftersom nilvaranen är ett kategori 1 djur vilket innebär det är ett djur som är farligt och behövs ha högst vaksamhet när man arbetar med fick inte jag personligen gå in hos nilvaranen och fick hjälpa mer utifrån medans två andra skötare fick gå in och byta vatten, plocka upp avföring och fukta inhägnaden, det jag fick göra var att bära hinkar som ena skötaren fyllde med vatten och gav mig för att tömma utanför. Även om mycket av jobbet är desamma tycker jag personligen det är lika kul varje gång att göra dem uppgifter jga får eftersom det är saker som MÅSTE göras.

Under fredagen fick jag en mer speciell dag då parken var öppen för första gången jag varit på longleat och jag fick vara på en helt ny avdelning för första gången då jag dem fyra andra dagarna varit på longlets animal adventure men jag blev flyttad till jungle kingdom och fick jobba med surikterna, myrslokar, uttrar och jordsvin. Hos myrslokarna fick jag ännu en gång bara stå vid sidan och studera hur skötarna gör men den här gångrn behövdes tre skötare eftersom myrsloken också är ett kategori 1 djur och att man skulle väga myrslokens unge vilket kunde enkelt slutat illa men deras plan funkade enkelt och den planen var att 1 person skulle ha mammans uppmärksamhet med mat medans 1 går in och tar ungen långsamt och den sista ser till att dörren är öppen och stängs snabbt efter dem är ute ur inhägnaden, efter dem snabbt vägt ungen var planen lika men att få ungen på mamman. Hos jordsvinen fick jag tvätta mycket fönster då dem har ett hus inne med fönser och en yttre inhägnad med glas för att kunna se dem, sen fick jag rengöra deras vatten och flytta sand som blivit för högt så dem inte hopparr ut ur sin inhägnad. Hos surikaterna fick jag vända på deras sand för det ser bättre ut och blir en berikning då miljön förändras hos dem, sen fick jag även vara med som vakt eftersom hos surikaterna har man möjlighet att gå in bland dem som besökare och då åste jag och en annan se till att ingen surikat springer ut genom dem öppna dörrarna eller att ingen besökare försöker ta på surikaterna. Det sista jag fick göra var att mata uttrarna och rengöra i deras inhägnad maten som uttarna äter är häst hjärta eller liknande kött som skärs i bitar som uttrana kan bära eftersom dem gillar att tvätta sin mat medans dem äter och det var det sista jag gjorde den dagen.

Jag är helt kär i den här praktik platsen och älskar allt på den även om vissa jobb låter tråkiga, så blir dem roliga tack vare dem fantastiska människorna man jobbar med, tills nästa inlägg Mvh Johan J

Ett svar på ”Bästa tiden av mitt liv”

  1. Hej Johan! Va kul att läsa att du trivs så bra 🙂 Kan du inte skicka någon bild till mig som jag kan para ihop med en del av din text som jag kan lägga på Facebook och Instagram. Hälsningar Lisa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *