Att faktiskt göra nytta.

Hej hej!

Den 7 mars 2019

Idag fick vi sovmorgon (yay!) Vi satte oss i bilen kl 09:00. På schemat stod det underhållningarbete i reservatet. Vi körde till den del av reservatet som låg längst bort. Men vi hann inte börja med något arbete för vi hamnade mitt i en flock giraffer. De var ganska orädda och gick ca 5 meter från bilen. Det är verkligen en cool känsla. Efter det kunde arbetet börja. Vi klippte grenar och flyttade på grenar. Vi kom till ett ställe där det kändes som att bilen skulle gå sönder när vi körde över så där stannade vi för att fixa till. Vi byggde i princip en kullerstensgata där vägen hade blivit bortspolad av en bäck. När vi letade stenar till det här hittade vi också leopardspår. Vi åkte vidare och pausade vid en liten damm. Nästa problem  vi träffade på var ett hål i vägen gjort av elefanter. Det hålet skulle vi fylla men någon hade glömt ta med spadar så det var bara att ta sig tillbaks till sandlådan på dagis och använda händer, pinnar och fötter. När det var klart åkte vi vidare och såg shakaler. De ser ut ungefär som en blandning mellan en schäfer och en räv. Vi åkte vidare. Klippte grenar. Flyttade på grenar. På ett ställe kände vi en lukt av död och stannade för att se vad det var som luktade. Tillslut hittade vi en krossad sköldpadda 🙁 men naturen ska ha sin gång. Efter det började vi ta oss hemåt. Då fick vi se 3 zebror och ett gäng babianer.

Väl hemma igen chillade vi vid poolen tills vi fick ett sms ”ready at the stables in 20 minutes”. 20 minuter senare satte vi oss i bilen med ett släp där bak fyllt med kompost. Vi åkte iväg till ett ställe där en av vägarna hade vittrat bort. Där slängde vi grenar, stockar och kompost i sprickorna för att få växter att börja växa igen så att deras rötter kan hålla sanden på plats. Efter det slutade kvällen åter igen med mat och kortspel.

Det är en sådan skön känsla att känna att man faktiskt gör nytta även om det inte är något stort man gör.

Tack för mig mvh Erica

 

2 svar på ”Att faktiskt göra nytta.”

  1. Oj, vad spännande saker du får vara med om. Du passar väl på att använda din kamera. Önskar dig en fin fortsättning på vistelsen där.
    Kram från Moffa!

  2. Hej Erica. Tack för att du är aktiv i bloggen. Det är fantastiskt att följa ditt äventyr. Jag kan se framför mig hur ni har det där nere bland alla vilda djuren och allting som ni får uppleva. Det verkar som du verkligen tar vara på tiden och det känns jättebra för oss här hemma på skolan. /Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *