Elever ute i världen, vad gör jag här hemma?

Hej på er!

Jag är lärare på Realgymnasiet i Uppsala och ansvarar här för APL för häst- och äventyrselever. Jag har under den senaste månaden haft tre elever ute på roliga äventyr runt om i världen. Dels är det Mia som varit i USA på en hästanläggning, det är Anton som varit på ett dykcenter i Thailand och det är Elinor som varit på ett dressyrstall i Kanada. Ni har säkert läst några inlägg från dem här på bloggen.

Inför en APL-period i utlandet är det massvis med arbete. Det första som behöver göras är att skapa en kontakt med en APL-plats, göra en bedömning om den är lämplig att åka till och sedan få ett OK på att de kan ta emot elever från oss. Sedan börjar ett gediget arbete med att skriva ansökningar om stipendier och att förbereda eleverna på resan.

Det är så roligt att få arbeta med detta, visst önskar jag att jag kunde följa med eleverna ut i världen men det ger otroligt mycket att få se deras glädje när de får besked om beviljade stipendier, deras resfeber inför avfärd och hur mycket de har utvecklats när de sedan kommer hem igen.

Nu är årets utlands-APL över för Uppsalas del men arbetet med att ordna platser inför nästa läsår drar snart igång. 🙂

Ett svar på ”Elever ute i världen, vad gör jag här hemma?”