Min start på longleat safari

Nu har jag varit tre dagar på safari avdelningen på longleat.

På måndag  gick jag först igenom dem många olika reglerna som finns på safari avdelningen tex att jag som student arbetare inte får jobba på över en meter, jag får inte bli lämnad själv med djuren för skade risken och jag får inte använda stegar utan träning. sen fick jag hjälpa till med girafferna vilket innebär mockning av deras stall och ute gård, byta deras hö för att dem ska få nytt frächt att äta. Vilket tog lång tid så det var det jag gjorde på min första dag.

På tisdagen fick jag hjälpa till med lemurerna och deras land sköldpaddor. På longleat har dem en ”lemur walkthrough” vilket innebär man får gå igenom en inghägnad medans lemurerna springer runt omkring en, men eftersom det regnade stannade lemurena i sin inomhus inhägnad medans besökarna stannade i sina bilar så jag matade lemurena inomhus, borsta gången och plocka brännässlor i regnet. Det jag fick göra med sköldpaddorna var att rengöra deras sand och mat platser och sen bada dem, sen fixa ny mat och se till så deras värme lampor funkar. Det var min roliga tisdag och varje dag på longleat är rolig.

På onsdagen fick jag vara med och ta hand om deras makaker, vanliga elaner, bongoer, sabeloryxer, kameler och watusier. Det man gör med dem är att man först släpper ut djuren i deras stora inhägnad där dem under dagen hovdjuren får beta, medans makakerna får leta insekter. När djuren inte längre är i deras inomhus inhägnader så rengöra man deras bäddar, vatten- och matskålar, fyller på hö och halm vid behov. Jag fick var med under en WIP möte där en av djurskötarna pratade om kamelerna i 1 timme. Senare på dagen var vi tvungna att få in djuren igen för att dem ska få sin kvälls pellets och  använda sin halm bäddar. Kamelerna tog extra tid för dem dagen innan hade fått medicin vilket dem inte gillad vilket gjorde så dem inte litade på maten som blivt inlagd hos dem den dagen.

Jag älskar att vara här på longleat även om jag älskade Animal adventure lite mer än jag älskar att va på safarin. Det här är de bästa jag valt att göra med mitt liv och vill inte åka här ifrån.

Longleat Safaripark

Longleat Safaripark

Hej alla!

Nu har jag varit här i mer än 2 veckor och har nu gått in på min tredje och sista vecka på Safari avdelningen innan jag går vidare till nästa avdelning.

Inom Safari delen så har vi 3 olika områden som heter ”Giraffe House”, ”New Area” och ”Anne”. Så nu när jag har varit på alla tre avdelningarna tänkte jag berätta vad dom innebär och vad jag har gjort på varje avdelning.

Giraffe House: I giraffe house har vi våra giraffer, Zebror, Tapirer, Lemurer, getter och våran älg. Här så jobbar jag personligen mycket med Girafferna och då gör vi dagliga rutiner så som att städa, mocka och mata alla djuren. Samt så gör vi miljöberikning till girafferna (Alltså en berikning i deras miljö som gör att girafferna ska aktivera sig mer och bli mer nyfikna.)

New Area: I new area har vi djur som: Noshörningar, Eland, Bongos, Kameler, Kor, Apor och Ännu fler olika arter av antiloper. I den här avdelningen så börjar man med dagliga rutiner hos dom olika djuren. Men man lägger också ner mycket energi att träna djuren så att man ska kunna se lättare om det är skador eller liknande med djuren. Jag har lärt och sett väldigt mycket på avdelningen som jag trodde jag aldrig skulle få se och uppleva.

Anne: Anne är en väldigt gammal elefant som bor ihop med 3 getter och det är alla djur som finns på den avdelningen. Varför detta är en egen avdelning är på grund av att Anne var en Cirkus elefant förut som då har blivit räddad och tagen till Longleat Zoo, Anne har problem med höfterna och behöver därmed rätt mycket hjälp. Hjälpen hon får är tex att det är en kille som kommer och nästan ger massage till musklerna samt har en värmekamera för att se vilka muskler som hon använder osv. Här så gör vi dagliga rutiner alltså matar, städar till både Anne och getterna. Sen miljöberikar vi hos henne så att hon ska aktivera sig mer.

 

Jag trivs jättebra på Safariavdelningen! Jag har lärt mig något otroligt mycket och tycker att det är väldigt roligt här. Och det har verkligen gett mig en stor inblick i hur det är att jobba på ett Zoo med dessa häftiga djur och även när parken är öppen så får man lära sig hur det är att jobba med besökare.

Bästa tiden av mitt liv

Hej igen, nu ska jag berätta om olika arbets uppgifter jag fick förra veckan.

Under tisdagen fick jag göra olika uppgifter som jag tyckte alla var roliga, jag fick rengöra i olika djurs inhägnander och terrarium tex hos sex bandad bäldjur, kungspyton, majsormar, Tupinambis är bara några av alla. Jag fick skära upp mat till dem olika djuren, jag fick vara med när den sex bandande bältdjuret fick springa runt fritt i longleats handling hall som dem kallar det för att använda sig av mycket av sin energi vilket var väldigt kul att se. Jag älskar ormar så när jag fick chansen att vara med och väga ormar den dagen var jag väldigt glad och själva anledningen man behöver väga dem är för att se så ormarna inte är underviktiga. Det var en fantastiskt rolig dag. 

Under onsdagen fick jag göra vanliga rutiner på djuret dem har i det så kallade bug room där dem har afrikanska jättesniglar, leopard geckos, kameleont, tarantelor, kejsarscorpioner och bönsyrors. Dem uppgifter jag fick där var att sortera bort nyfödda afrikanska jättesniglar för att det inte skulle bli ett överfölde av jättesniglar, dem flesta djuren i the bug room lever i en fuktig miljö behöver deras terarrium fuktas dagligen. Jag fick även mata olika djur i the bug room som tarantelorna med syrsor, bönsyrsor med flugor, afrikanska jättesniglar med frukter och grönsaker och leoprd geckos med mjölmaskar. Vilket tog hela förmiddagen, så under eftermiddagen fick jag skyfla mer sand till vombaterna vilket fick problem då vi inte fick in hanen för att han blev väldigt intresserad av att vi var utanför hans inhägnad och gjorde saker, planen var från start att ha folk i inhägnaden med skottkäror medans andra stod utanför och skyfflade sand i hinkar som sen folk bar till glaskanten och hällde över i skottkärrorna men eftersom hanen inte vill gå in fick vi skyffla sanden direkt över glaset och när vi var klara med det fick vi vänta på att hanen gick in och vi blev ringda och kallade för att sprida runt sanden igen så det var en tuff men rolig tid.

Under torsdagen fick jag göra samma saker som jag gjorde på tisdagen men jag fick vara med några nya djur som en fennek, hyraxar och en nilvaran. Fenneken må vara en omnivore vilket betder dem äter kött och väter men hyraxernas storleket gör det okej att dem bor i samma inhägnad då fenneken är mindre än hyraxerna. Fenneken får istället redan döda kycklingar och grönsaker medans hyraxerna som är herbivorer får grönsaker och frukt. Eftersom nilvaranen är ett kategori 1 djur vilket innebär det är ett djur som är farligt och behövs ha högst vaksamhet när man arbetar med fick inte jag personligen gå in hos nilvaranen och fick hjälpa mer utifrån medans två andra skötare fick gå in och byta vatten, plocka upp avföring och fukta inhägnaden, det jag fick göra var att bära hinkar som ena skötaren fyllde med vatten och gav mig för att tömma utanför. Även om mycket av jobbet är desamma tycker jag personligen det är lika kul varje gång att göra dem uppgifter jga får eftersom det är saker som MÅSTE göras.

Under fredagen fick jag en mer speciell dag då parken var öppen för första gången jag varit på longleat och jag fick vara på en helt ny avdelning för första gången då jag dem fyra andra dagarna varit på longlets animal adventure men jag blev flyttad till jungle kingdom och fick jobba med surikterna, myrslokar, uttrar och jordsvin. Hos myrslokarna fick jag ännu en gång bara stå vid sidan och studera hur skötarna gör men den här gångrn behövdes tre skötare eftersom myrsloken också är ett kategori 1 djur och att man skulle väga myrslokens unge vilket kunde enkelt slutat illa men deras plan funkade enkelt och den planen var att 1 person skulle ha mammans uppmärksamhet med mat medans 1 går in och tar ungen långsamt och den sista ser till att dörren är öppen och stängs snabbt efter dem är ute ur inhägnaden, efter dem snabbt vägt ungen var planen lika men att få ungen på mamman. Hos jordsvinen fick jag tvätta mycket fönster då dem har ett hus inne med fönser och en yttre inhägnad med glas för att kunna se dem, sen fick jag rengöra deras vatten och flytta sand som blivit för högt så dem inte hopparr ut ur sin inhägnad. Hos surikaterna fick jag vända på deras sand för det ser bättre ut och blir en berikning då miljön förändras hos dem, sen fick jag även vara med som vakt eftersom hos surikaterna har man möjlighet att gå in bland dem som besökare och då åste jag och en annan se till att ingen surikat springer ut genom dem öppna dörrarna eller att ingen besökare försöker ta på surikaterna. Det sista jag fick göra var att mata uttrarna och rengöra i deras inhägnad maten som uttarna äter är häst hjärta eller liknande kött som skärs i bitar som uttrana kan bära eftersom dem gillar att tvätta sin mat medans dem äter och det var det sista jag gjorde den dagen.

Jag är helt kär i den här praktik platsen och älskar allt på den även om vissa jobb låter tråkiga, så blir dem roliga tack vare dem fantastiska människorna man jobbar med, tills nästa inlägg Mvh Johan J

Min resa Longleat Zoo

Longleat!

9 mars: Vi tog planet 10:10 från Skavsta flygplats till Standsted och där fick vi vänta på flygplatsen i ungefär 5 och en halvtimme. Det kan låta som en rätt lång tid men det gick bra med lite Burger King och kortspel. Efter dom timmarna så kom vår buss som skulle ta oss till Heathrow och den bussresan tog ungefär 1,5 timme tills vi var framme. I Heathrow så väntade vi i 1,5 timme men det kändes som nästan ingen tid alls eftersom vi åt middag då. Och efter middagen kom vår buss som skulle köra oss till Frome och det tog ungefär 3 timmar. När vi väl kom fram till Frome så skulle vi ta en Taxi till Kim som vi bor hos men just då blev det lite strul med taxin men det fixade vi tillslut. När vi väl var framme hos Kim var klockan ungefär 00 då fick vi ett väldigt trevligt bemötande av Kim med en rundtur och lite te och kaka.

10 mars: Dagen efter vi kom till England så hände det inte så mycket vi vilade mycket eftersom gårdagen var en väldigt lång dag samt så spenderade vi ännu mer tid att lära känna Kim.

11 mars: Denna dag var vår första arbetsdag. Jag var jättenervös när jag kom dit men jag möttes av väldigt öppna och trevliga människor. Hela dagen började med ett möte med en tjej som heter Julie, en väldigt trevlig tjej. Mötet handlade om hon ville att vi skulle veta att dom skulle göra allt för att vi skulle trivas och vara trygga där. Vi fick reda på vilken avdelning av parken vi skulle börja på samt så fick vi arbetskläder från dom. Jag fick reda på att jag skulle vara på Safari avdelningen dom första 3 veckorna. Så det började med att jag fick träffa alla. Sedan följde jag efter personerna jag arbetade med och hjälpte till med deras dagliga arbete som innebar tex mockning av zebra och giraff boxar, badning och matning av afrikanska jättesköldpaddor, träning och byta inredning hos älg och sedan mata girafferna. Det var en väldigt lärorik men rolig dag. Alla var så öppna och trevliga vilket jag blev positivt överraskad av man kände sig verkligen som en i laget.

12 mars: Den andra arbetsdagen så fick jag jobba lite annorlunda eftersom vi jobbade mycket med miljöberikning till girafferna. Så då gjorde vi 3 leksaker till girafferna vilket var väldigt häftigt att se hur dom reagerar till dom. Jag fick dessutom träffa Tapirer denna dagen och jag fick träffa alla som jobbar på den avdelningen. I slutet av dagen så var även en av arbetarna snäll och skjutsade hem oss.

Första dagarna i England

Hej från Horningham, jag heter Johan och går djurvård och tredje året på real gymnasiet i Nyköping och har fått chansen att åka och jobba på Longleat Zoo and Safari i England dem kommande 6 veckorna. Första delen av resan var att flyga från Stockholm Skavsta och vårt flyg gick 10:10 och var framme ungefär 12:30 och det var väldigt speciell för mig eftersom jag aldrig flugit förr, så för mig var starten och slutet det som var mest skakigt men senare tänkte jag inte på det och bara tittade på utsikten. Efter vi kommit fram så hade vi en väntetid på ungefär 5 timmar tills vår buss till nästa flygplats skulle gå så det vi gjorde var att gå runt på Stanstead och kolla i deras affärer och åt på Burger King så blev ingen typiskt brittisk mat som första måltid i England och när vi väl kom på våran första buss och kom till Heathrow så fick vi vänta på ännu en buss mot Frome så där gjorde vi en sak jag inte skrev om som vi också gjorde på Standsteand men vi spelade kortspel som UNO eller vänd tian för att slösa tid (jag vann mest självklart). När vi kom till frome blev det lite strul med taxin för den hade tydligen fått fel address av Kim som vi skulle stanna hos, sen fick vi tag i taxin och tog oss till Kims hus, när vi kom fram introducerade vi oss för henne sen var det typ direkt bara att sova för vi kom fram ungefär 00 hos Kim. Dagen efter på söndagen gjorde vi inget speciellt bara hade en dag för att vila efter flyget och den långa resan och även spendera mer tid med Kim vilket alltid dem här dagarna har varit så himla kul för hon är en sån glad och fantastisk person som påriktigt blir som en extra mormor med hur hon bryr sig om en och verkligen gör allt för att man ska känna sig hemma och vara bekväm, för mig känns det på riktigt som jag inte ens är utomlands hos Kim. Fösta arbetsdagen vilket var idag måndag den 11 mars var en sån chock på hur vackert Longleat Zoo är, jag personligen har drömt om att jobba på Longleat och hur vacker o seriöst allt är var en dröm som blev sann bara på första dagen och jag är så sjukt glad att jag åkte och skulle garaterat rekomendera det till vem som helst att bara åka till Longleat. Dem arbetsuppgifter som jag hade den första dagen var först att gå igenom regler och vart jag ska spendera mina första veckor vilket blev på Longleat Animal Adventure där jag ska jobba med dem mindre däggdjuren, insekter och reptiler som gröna iguanor, vombater, uttrar, krokodiler, taranterlor och mycket mer. Det jag fick göra först var att hjälpa skära mat till olika djur som marsvin, fennek och piggsvin. Vilket efter regel koll och en guide runt tog till lunch och under lunchen behövde vi springa iväg för fånga en surikat som rymt genom att hoppa från piggsvinens grenar vilket då visade att man behövde flytta dem vilket dem gjorde efter vi fått in surikaten, det sista jag gjorde den dagen var att tillsammans med 7 andra arbetare flyttade 8 ton sand med spadar och små hinkar för att renovera hos surikaterna vilket jag tyckte var jobbigt men väldigt kul för det är ett viktigt arbete för djurets hälsa och trivsel så även om det var jobbigt var det väldigt värt det för mig.

Jag tycker att har ni nån liknande chans att göra nåt ni drömt om så ska ni ta den chansen om den förekommer ja det kanske är läskigt men det kommer alltid vara värt det mvh Johan

En massa vilda djur!

Hej!

Nu var det ett tag sen vi hördes. Vi har haft lite problem med elen nu på sistone på grund av oväder men även på grund av att dem sparar elen. Nu har vi varit här i ungefär 2 veckor och lärt oss en massa om arbete med djur i naturreservat. Våra dagar är väldigt olika och väldigt olika långa men uppgifter vi brukar göra är att vi åker till olika delar av naturreservatet och göra olika studier som tillexempel se hur många djur det finns i ett visst område, hur olika djurs kroppstyp ser ut alltså om dom har fått i sig tillräckligt med näring. Vi tittar även om några djur är skadade, Vi åker också runt och kollar så olika marker och växtligheten så att den har tillräckligt mycket med näringsämnen så att djuren mår bra, men också djurens beteende. Här så har dom mer bytesdjur än rovdjur och i vissa fall så måste vi hjälpa till och stödfodra vissa som tillexempel så förlorade 3 gepard ungar sin mamma då dom var väldigt små så att få dom att överleva så åker vi ut och stödfodrar dom så med bytesdjur 1 gång i veckan. Vi har sett många olika djur både rovdjur och gräsätare några exempel är: Zebra, giraff, gepard, lejon men även noshörningar. En häftig upplevelse vi fick vara med om var en dag när vi var ute och åkte bil och ser ungefär 30 -40 elefanter som gick över vägen ungefär 20 meter franför bilen vi satt i. Här får vi även hjälpas åt med volontärerna att fixa våran egen mat och lunch varje dag vilket gör att vi kommer väldigt mycket närmare dom. Det har åskat en del här vilket var väldigt fint då vi satt under tak och åt middag samtidigt med alla andra. På våra lediga dagar så passar vi på att sola och bada i poolen som vi har på campet och allt detta är något vi kommer sakna då vi åker tillbaka till Sverige.

Boendet:

Med vänliga hälsningar Vilma, Sandra och Hanna. Realgymnasiet Nyköping djurvård.

Snart en vecka på African Dream Horse!

Halloj!

Nu har det gått en vecka sedan vi kom fram i Sydafrika och första dagarna spenderades i Johannesburg som vi skrev i vårt tidigare inlägg. Sen i tisdags så åkte vi buss från flygplatsen i Johannesburg, och det var en bussresa på 6h. Vi gick upp klockan 5:00 på tisdagen för att hinna med att bli skjutsade till flygplatsen för att ta vår buss. Första två timmarna sov vi alla på bussen eftersom det varit en lång resa med lite sömn. Men resten av resan så lyssnade vi på musik och mot slutet av bussresan så var det såå vacker utsikt från bussen. Så massa bilder tog vi på bergen som vi körde förbi. Det sprang även över en apa mitt över vägen när vi åkte bussen, vilket är något som inte skulle hända i Sverige så det var lite kul.

När vi kom fram till Hoedspruit så blev vi avsläppta av bussen och blev upphämtade av Traci och Shannon. Vi packade då in våra väskor i bilen och åkte till African Dream Horse som låg cirka 2 min från där bussen släppte av oss.  När vi kom fram bemöttes vi bra och vi fick våra rum utdelade. Väldigt fina rum med toalett, dusch och två våningssängar. Och det bästa av allt i denna värme: En pool!

Dagarna efter vi kom fram så har vi gjort många olika saker, vi har bland annat ridit ut två gånger och en av gångerna mötte vi zebror men även andra djur har vi mött på. Vi har

åkt på två game drive där vi åkt ut och kollat på helt vilda djur i en jeep. Första gången vi åkte på game drive mötte vi även en hel flock med vildhundar! Vilket är väldigt sällsynt att få se, så vi hade turen med oss! Sen har vi även sett elefanter. Såå häftigt! Utanför vårt boende har vi även många vårtsvin som springer runt, så coolt att se levande djur så nära oss. Sen har vi även haft gymkana med hästarna och ridit på banan. Idag söndag har vi en helt ledig dag, så nu ska vi passa på att sola, bada och gå till affären. Dessutom ska vi äta lunch på KFC som finns här!

Vädret har varit väldigt stekande men i onsdags regnade det så mycket att vi inte kunde se vart vi gick ens. Vädret kan verkligen växla här!

Nu ska vi fortsätta bada, sola och snart gå och käka lite lunch.

Vi hörs snart igen 🙂

/Magdalena, Nora, Maya och Erica från Realgymnasiet Nyköping.

Början på vårat äventyr….

Början på vårat äventyr… 😊

Hejsan! Vi är tre tjejer som heter Sandra, Hanna och Vilma som går djurvårds utbildningen på Realgymnasiet i Nyköping. Vi har fått den fantastiska möjligheten till att praktisera i 3 veckor på Welgevonden Game Reserve i Sydafrika. I dessa blogginlägg kommer vi att uppdatera er läsare om våran resa.

24/11-18 Kl 21.45 gick flyget från Stockholm Arlanda mot Quatar. En flygresa på 16 timmar med en mellanlandning i Doha var vad vi hade framför oss. Timmarna kan ses långa men med god service från personalen på planet med t.ex. mat, dryck, fika, tv med spel och film, filt och kudde, wakeupkit som inkluderar tandborste, tandkräm, läppbalsam, sovmask, öronpluggar, stödstrumpor m.m. så kändes resan kortare än den varande.

25/11-18 Vid 17 tiden landade vi mycket nervösa och spända i Johannesburg. Vi mötes upp av reseledaren Danielle från Awesome Travels som ordnade transport för oss från flygplanen till hennes Guest House, vilket är boendet som vi skulle spendera våran tid på dem två nästkommande nätterna.
Efter att ha åkt taxi tillsammans med de andra Realgymnasiet eleverna från Uppsala så anlände vi vid Danielle’s guest house där vi fick väldigt bra välkomnade och även våra rum visade.
Efter det så fick vi en afrikansk middag som Danielle hade lagat åt oss, i form av en god kycklinggryta med ris.
När maten var uppäten vart vi informerade om hur morgondagen skulle se ut, sedan gick alla och la sig eftersom alla var trötta.

26/11-18 Frukosten serverades runt kl 9 då vi satt ute i morgonsolen och vi alla började lära känna varandra. Efter frukosten så fick vi väldigt bra information om dagens upplägg av alla aktiviteter vi skulle göra. Den första aktiviteten vi gjorde var att åka med Ruben som även är reseledare för Awesome Travels till ett shopping center för att köpa nödvändiga saker som vi eventuellt hade glömt att packa. Efter shopping turen så åkte vi tillbaka för lite lunch som bestod av mackor med valfria tillbehör. När vi hade ätit klart så stod våran buss utanför för att ta oss på sightseeing i och utanför Johannesburg och det var väldigt lärorikt eftersom vi fick se olika kulturer och sevärdheter som exempel Nelson Mandelas hus och gamla restaurang och Ruben tog även med oss på en marknad där man kunde köpa afrikanska souvenirer men även träffa en del av befolkningen. Efter denna händelserika sightseeing så fick vi även shoppa i ett stort shoppingcenter och sedan när vi kom tillbaka så åt vi lite middag och sen snabbt i sängs.

27/11-18 Denna dag började våran resa till Welgevonden Game Reserve resan tog ungefär 4 timmar. När vi kom fram möttes vi av Camron, en av huvudarbetarna här på Welgevonden. Första dagen här så tog vi det lite lugnt vi fick tid att packa upp, få våra tält och upptäcka campet. Vi fick väldigt bra information om säkerhet och regler som ska följas under våran vistelse. Här på campet så fanns det redan 4 volontärer 2 från Tyskland, 1 från Nederländerna och den sista var från Danmark det gjorde att vi ganska snabbt lyckades komma in i att prata engelska och dom lagade även super god mat till oss första dagen vi kom hit. När vi kom hit så såg vi bland annat Zebror och vårtsvin utanför campet dock så finns det elstängsel runt oss som håller oss säkra i campet och vakter runt omkring så att även djuren är säkra.

De va allt just nu, vi ses snart igen!
Hälsningar Vilma, Hanna och Sandra!

Äntligen har vi landat i Sydafrika

24/11

Vi alla mötes på Arlanda där vi checkad in våra väskor där vi sedan sa hejdå till våra föräldrar. Det var blandade känslor när vi själva för första gången skulle flyga ensamma till andra sidan jorden. Väl inne på flygplatsen köpte vi godis och lite snacka för ha på resan som skulle ta 16 timmar. Första planet gick 21:45 som skulle ta oss till Doha där vi mellanlandande, flygplatsen var så stor att vi till och med fick ta ett tåg till våran gate. Nästan plan gick från Doha till Johannesburg och det var en lång resa på 9 timmar.

Vi blev väldigt bra bemöta på både planen, vi åkte med Qatar Airways där vi fick små resekit med bland annat tandborste och sovmask.

25/11

Vi landade i Johannesburg klockan 17:00, vi gick igenom säkerhetskontrollen samt att vi hämtade vårat bagage innan vi möte upp Daniella från Awesome Travels som tog väl hand om oss. Vi åkte sedan till guesthouset där vi åt middag tillsammans. Kvällen slutade med att vi somnade tidigt då vi var väldigt trötta efter den långa resan.

26/11

I dag fick vi lite sovmorgon innan vi gick upp för att äta frukost. Efter vi ätit gick vi med Ruben till ett shoppingcenter där vi kunde köpa nödvändiga saker som vi glömt. Efter lite shopping gick vi tillbaka till huset för lite lunch innan vi skulle åka och se resten av Johannesburg. Vi fick bland annat Nelson Mandelas gamla hus där han bodde samt att vi åkte förbi massa kåkstäder. Några var till och med så modiga att de vågade åka upp i ett torn där man kunde se hela Johannesburg.

Efter våran tur åkte vi tillbaka till shoppingcentret för lite mer shopping innan det var dags för middag på guesthouset. Nu ligger vi i våra sängar och ska sova då vi ska upp 5:00 imorogn bitti för att åka 6 timmar buss till African Dream Horse där vi ska spendera resten av våran tid här i Sydafrika.

/ Hästtjejer Nyköping

 

Bättre än bra

Hejsan igen, sorry för vi inte hört av oss på länge, vi har haft fullt upp!

7 november,

Fick vi information om African Dream Horse Safari, hur det startade, hur de jobbar, vad de jobbar för, vad de erbjuder och en massa olika sätt att komma närmare bushen.  På eftermiddagen fick vi rida ut i bushen där vi träffade på bland annat en zebra som tyckte vi var intressanta och även en sköldpadda som hästen Candle hälsade på.

       

8 november,

Dagen började tidigt vid kl 6:00 med en bushwalk. Vi fick lära oss att spåra, se skillnad på spillning och Ryan visade sin otroliga kunskap om de fåglar som finns i bushen. Vi stötte även på 2 nyfikna giraffer som vi bara var några meter ifrån. Det närmsta vi har kommit leopard är tassavtryck som vi såg vid vattenhållet.

På eftermiddagen gick Ryan igenom deras field guide system och hur de olika nivåerna ser ut. På kvällen åkte vi ut på en game drive med Cristelle, vi fick då se lejonflocken som fortfarande åt på giraff kadavret och hyenor som ville ha lejonens rester.

9 november,

Kl 6:00 började vi med en game drive, vi tog en kaffe paus vi ett fint utsiktshus vid ett vattenhåll. Ryan berättade att det hade vandrat både noshörning och flodhäst här under natten, vi såg dem tyvärr inte. Men vi fick se en hjord bufflar som har börjat komma tillbaka då regnsäsongen är på väg.

Vid lunchtid hade vi en teambuilding aktivitet som vi inte visste vad det skulle vara för något, tills vi insåg att vi skulle vara med hästgänget. Tävlingen gick ut på att vi var i 3 lag med 3 personer i varje och att vi skulle samarbeta och ta oss igen en bana medans en person i varje grupp skulle ha förbundna ögon.

Det slutade med en surprise med att vi skulle äta var sin donut, självklart vann mitt lag, Annas lag, och Erikas lag kom 2:a eftersom hon inte kunde äta en donut ordentligt (med hela ansiktet).

Kvällen avslutades bra med att vi hade Braai framför brasan och med god mat och trevligt sällskaps, som inkluderade bushbabys och jakt på skorpioner!

10-11 november

På lördagen gjorde Erika data arbete medans vi andra åkte ut för att hjälpa till att måla en skola som Dream Horse har hjälpt till att bygga i en fattigare by. Vi var ute hela förmiddagen och hade en mysig dag med många engagerade människor och konstnärer!  Skolan blev otroligt fin och färgglad efteråt. Resten av dagen, så som söndagen, spenderades vid poolen och middag vid Hoedspruits enda restaurang, Sleepers.

12 november,

Idag var vi på Kinyonga Reptile Center och träffade Elma från Borås! Vi fick lära oss jättemycket! Summa summarum var det en fantastiskt lärorik dag och avslutningsvis fick vi vara med när dem släppte ut 2 varaner och 2 sköldpaddor.

13 november,

Igår var vi i Kruger National Park och fick se massa djur dock inga stora katter eller noshörningar. Det var en helt otrolig park och vi tog oss ut runt halv 5 tiden. Ni tror inte, att 3 minuter från gaten vi körde ut ur ligger det 3 geparder längst med vägen! Helt otroligt och riktigt ofattbart!

14 november.

Dagen började tidigt och allt vi visste var att vi skulle ha en bushwalk med en twist. Twisten var att jag och Erika fick en karta till reservatet och att vi skulle leda Ryan och två andra män genom bushen. När vi kom tillbaka fick vi en uppgift där vi skulle göra varsin presentation, Anna om vad symbios är och Erika om dyngbaggar. Nu är klockan runt halv 6 vi ska strax laga middag och ta en efterlängtad dusch.

Vi hörs!

Äventyrarna, Anna och Erika