Sista dagen

IMG_5411 IMG_5468 IMG_5519 IMG_5536 IMG_5991 IMG_6001 IMG_6003 IMG_6029 IMG_6057 IMG_6061 IMG_6068

sista dagen på Alborack Stable är nu avklarad och jag kommer verkligen sakna detta ställe! Trevliga människor, mycket skratt och lärt mig mycket nytt. Nu är jag åter tillbaka i min familjs hus i Calgary och kommer stanna här i Alberta fram till torsdag nästa vecka för att sen ta planet hem till Sverige!

I torsdags så åkte även jag och några andra jag har jobbat med in till stan för att äta middag tillsamans som en hej då middag för mig vilket var väldigt kul, vi åt på en italiensk resturang som hade jätte god mat. Idag avslutade jag dagen med att titta på några lektioner och prata med alla och säga hej då till alla.

ha det så bra!

 

 

tre dagar kvar nu!

Nu är jag mitt i sista veckan av min praktik och jag kommer verkligen sakna detta ställe! mest kommer jag nog sakna att varje morgon gå ut och se bergen lysa upp i sol uppgången, att se det på riktigt är helt fantastiskt! Jag kommer även sakna allt trevligt folk och hur mycket denna resa faktiskt gett till mig!

Idag sa hjälpte jag till att öppna och stänga grindar för traktorn in till alla kor. Vi upptäckte även att två av mammorna hade kalvat. Denna vecka har även varit väldigt varm. Känns nästan som vi är i slutet av våren, helt sjukt hur vädret kan ändras här. Ena sekunden har vi -15 och sen plötsligt några timmar senare är det + grader = en vanlig dag i Calgary helt enkel, hahah!

Imorgon ska jag och Marlene (hon jag bor med) åka in till stan och äta middag för att säga hej då till mig främst och bara for att göra något annat en att vara på gården! Hoppas allt ar bra med er, jag har det jätte bra!! (Bilder kommer på fredag)

Nu har hälften av tiden gått…

Tiden bara flyger ivägg och nu har jag varit på praktik i redan 1 och en halv vecka vilket betyder att hälften av tiden jag ska vara här har gått vilket är helt sjukt! Just nu är det strålande sol och -15 så vackert med bergen som omringar en och en helt ljusblå himmel. Precis gjort morgon passet med en kille som heter Mike och nu tar jag en paus inför eftermiddags passet.

vi hörs i helgen med massor av bilder,

Felicia

bara två veckor kvar

Hej igen,

helt sjukt vad tiden går fort. Nu har det redan gått 1 vecka och jag är inne på första dagen på andra veckan. Dena vecka är det dock väldigt mycket kallare runt -17 jämförelse med föra veckan då det istället var nästan +10 så ja väderskillnaderna är stora i Kanada, mycket större en i Sverige men annars är vädret ganska lika. Som tur är, är vi mest inomhus förutom när vi släpper ut hästarna och fyller på vatten så det är skönt. Nu har även min förskylnig börjat gått över som jag antagligen tog med mig från Sverige. I helgen gjorde jag och dem jag bor med en del shopping vilket var väldigt kul, bilder från veckan kommer nästa helg! Hoppas allt är bra i Sverige,

Felicia

Första veckan i Kanada

IMG_5347 IMG_5337 IMG_5346

Hej allihopa!

Nu har jag hunnit vara här i redan en vecka, tiden verkligen flyger förbi och jag stor trivs! Åkte till praktiken i Kanada måndag morgon och alla var verkligen vällkomnande från första stund. Kanada är verkligen ett välkomnande land och en av dem vanligaste orden dem använder är definitivt ”Sorry”. Vi var på en resturang jag och dem jag bor med på helgerna och det vart en fel beställning av maten och jag tror hela resturang personalen kom ut och sa ”Im sorry” vilket var väldigt kul att se.

Idag gjorde jag en del shopping på Chinook shopping center i Calgary sen titta vi på bio tillsamans. Vi tittade på en film som hete la la land vilket absolut en annorlunda film från vad jag i vanliga fall brukar se men den var väldigt bra!

På praktiken har jag fått vara med på en lektion för Sandra Donelly som har ridit och vunnit OS en väldigt duktig rid lärare, vi gjorde lite hoppning och markarbete. Jag har gått upp 6 varje dag för att starta kl 7 med fodring sen rider jag oftast efter det. Lagar även min egen lunch vilket går väldigt bra och jag är väldigt nöjd hittills med stället då dem är väldigt trevliga! Jag hoppas allt är bra med er vi hörs i veckan!!

IMG_5151

 

IMG_5265

Rocky mountains i Kanada Calgary

Så nu har jag kommit in lite i rutinerna pa stallet där jag delar lägenhet med en annan som bor där permanent. Stallet heter Alborak Stable och ligger mitt ute i skogen här kan man hitta 85 kor och massor av hästar och kanske en och annan prärievarg. Har hittils fåt  rida en häst annars har jag bara försökt lära mig rutinerna och lära känna hästarna.

På helgerna bor jag hos släckningar i Kanada som jag precis börja lära känna, vi har hittils hunnit vara uppe i klippiga bergen tittat på is skulpturer och ätit god mat!

nu ska jag ta lunch bilder kommer i helgen när jag har bättre nätverk!

mindre en två veckor kvar till Kanada

Hej alla,

nu är det inte alls långt kvar tills mitt plan till Kanada går från Arlanda, faktiskt bara 12 dagar vilket är helt sjukt. Jag har redan börjat paka och fixat lite då jag måste ha med mig varma kläder inför resan då Calgary i Kanada där jag ska vara inte alls kommer vara varmt. Vet inte om jag är mera nervös en förväntasful men en upplevelse kommer det iallafall bli och nästa gång vi hörs så blir det nog i Kanada!

Felicia Real Uppsala