Sista inlägget

Nu har det gått ungefär en månad sen jag kom tillbaka från Afrika.

Och resan till Afrika var världens häftigaste resa och jag kan bara drömma om att åka tillbaka igen för resan är verkligen en resa för livet, och jag rekommenderar verkligen alla att ta chansen om den ges.

Det viktigaste är alltid att ha roligt och lära sig mycket.

Tack för mig😊

/ Jennie

Slutspurten!

Hej!

Idag har vi varit hemma i 3 veckor och idag har vi precis haft vårat sista möte om Afrika.  Efter vi kom hem har vi skrivit utvärderingar och håller nu på att föreberedda för att redovisa om vår fantastiska upplevelse för årskurs två.

Längre fram i maj ska vi ha ett öppet hus där vi ska göra en mer omfattande redovisning om Afrika där alla möjliga är välkomna. Föräldrar, syskon, handledare och många fler. Vi hoppas många kommer uppskatta dessa och förhoppningsvis kommer många tvåor bli intresserade och vilja åka.

– Felicia, Eskilstuna

Snart är det slut

Hej!

Sista ”riktiga” dagen är nu slut. Imorgon väntar 6 timmar bilresa och 13 timmar flyg. Man lär vara skapligt trött på lördagmorgon efter nästan 24 timmars resande.

Tiden här i Afrika har varit helt fantastisk! Långa uteritter med giraffer och zebror, barbacka ridning och bada med hästar är bara några få saker vi gjort här.  Det är svårt att uttrycka alla känslorna i ett enda blogginlägg, men vi kan lova att om någon  av er där ute går 2:a året på Real och funderar på att söka hit. Gör det! Besviken lär du inte bli😊

 

// Felicia & Rebecca, Eskilstuna

Sista dagen

Nu har sista dagen på African Dream Horse Safari kommit, då det bara blir en resdag imorgon.

Har sett så otroligt mycket coola och häftiga djur. Sett alla big 5, Elefant, Buffel, Noshörning, Lejon och Leopard. Lärt sig mycket om naturen här i Sydafrika och hur den fungerar tillsammans med både djur och människor.

Med Vänlig Hälsning

Martin

Tiden går fort

Nu är snart tiden i Afrika slut och jag känner på mig att jag kommer sakna det något otroligt. Vi har hunnit med väldigt mycket på den korta tiden vi varit här. Det är många spännande saker som händer.

Idag var det en tidig dag som började 05:30. Anledningen till detta är för att vi skulle hitta en noshörning som skadat sin penis. Vi åkte runt ett tag och letade, när vi tillslut hittade vi noshörningen och kontaktade veterinären. Noshörningen blev sedan sövd för att bli kollad, men eftersom det var mycket död hud beslutade veterinären sig för att vi inte skulle göra något åt det sår som var mer än att behandla så att inte flugor ska vara på såret.

Efter det här spännande äventyret åkte vi för att äta lunch vid ett träd som var omgivet av stängsel.

Det är lite om dagen finns mycket mer att säga men är inte lätt att få ner i text.

/ Jennie

Sista veckan är redan här

Nu är vi inne på sista veckan och oj vad tiden bara runnit iväg! Våra förhoppningar har överträffats med stora marginaler och vi trivs så himla bra!

Vi har hunnit med så mycket, tillexmepel var vi vid en hinderbana några minuter bort från african dream horse, där vi slog rekord med tiden 8.56 mot 9.15, efter det hade alla ont i kroppen 😂

Sedan har vi haft våran första hoppträning för Tracy som var sååå rolig och lärorik!! Vi fick hoppa stuts och olika linjer och det var super kul! Sedan var vi även och badade med hästarna och de ääälskade det och det gjorde vi med 😍😍  Vi har även varit på massor av uteritter där vi bland annat sett både zebror och giraffer på riktigt nära håll!

Vi har även bakat och sålt kakor, för att hjälpa till i insamlingen till hundar, försäljningen var både rolig och det kändes bra att veta att vi gjorde det för en bra sak ❤️

Och för att inte tala om vad vi sett, vi har nu sett leoparden på våran game drive!!! Hur coolt? Den var bara några meter ifrån oss!

I lördags var vi även på resturang, vi åt på Sleepers som har så god mat! Lite omväxling med resturang istället för att laga mat själva 😍

Vi är taggade på de sista dagarna här och vi ska verkligen se till att ta tillvara på de även om tiden går så fort, för snart är vi hemma i kylan igen, burrr.

// Alexandra och Julia, Häst Eskilstuna

 

Halva tiden har gått

Hejsan allihopa!

Halva tiden av denna resa har passerat och jag önskar att vi kunde stanna här längre, det är helt underbart här!

Dagarna här har bestått mycket av att vi åkt runt och gjort monitoring på djuren, alltså att vi har räknat djur. Även de tre första dagarna här bestod av att vi letade efter geparder och alltså efter tre dagar hittade vi de. Igår letade vi igen efter de men vi hittade de på knappt en timma då 😝 vi letade även igår efter svart noshörning men vi hittade de aldrig, men vi satte upp kameror där vi hittat spår efter de. Idag har vi haft en ledig dag i stort sett men ska ut i eftermiddag istället.

Övrigt så trivs jag väldigt bra här på  Welgevonden och önskar verkligen vi kunde stanna längre, speciellt när jag sett all snö som finns där hemma 😝

kramar Josefiiiin 

Sydafrika

Nu har vi varit i Sydafrika i fyra dagar. De första två dagarna var vi i Johannesburg. Personalen på plats var alla trevliga och Ruben är någon man kommer minnas då han visade oss runt.

Första dagen visade han oss shoppingcentret och till vattentorn som de hade gjort om till en utkiksplats. Man måste erkänna att höjdrädslan  slog in lite gran😂

Andra dagen fick vi åka till Nelson Mandelas hus och fick en dansuppvisning på vägen dit fick vi oss en orfrivilig dansuppvisning när vi blev stoppade på gatan. Det var nu sista kvällen i Johannesburg och jag var duktig nog att trampa på ett bi😂😂 ingen skada skedd personalen gav bra tips på hur jag skulle göra.

Vi åkte 5 på morgonen mot welgevonden dagen därpå, och nu är vi i det mest underbara reservatet jag sett.  Är så glad att vara här och ser fram emot de kommande veckorna😊

/ Jennie

 

Nu är dagen äntligen här!!

Idag händer det!! Nu är vi på plats på Arlanda, checkat in allt bagage och nu väntar vi bara på att få gå på planet. Är sjukt taggad men nu väntar bara en 13 timmars resa innan vi äntligen är framme i Sydafrika!! 😍

// Rebecca, Eskilstuna