Min start på longleat safari

Nu har jag varit tre dagar på safari avdelningen på longleat.

På måndag  gick jag först igenom dem många olika reglerna som finns på safari avdelningen tex att jag som student arbetare inte får jobba på över en meter, jag får inte bli lämnad själv med djuren för skade risken och jag får inte använda stegar utan träning. sen fick jag hjälpa till med girafferna vilket innebär mockning av deras stall och ute gård, byta deras hö för att dem ska få nytt frächt att äta. Vilket tog lång tid så det var det jag gjorde på min första dag.

På tisdagen fick jag hjälpa till med lemurerna och deras land sköldpaddor. På longleat har dem en ”lemur walkthrough” vilket innebär man får gå igenom en inghägnad medans lemurerna springer runt omkring en, men eftersom det regnade stannade lemurena i sin inomhus inhägnad medans besökarna stannade i sina bilar så jag matade lemurena inomhus, borsta gången och plocka brännässlor i regnet. Det jag fick göra med sköldpaddorna var att rengöra deras sand och mat platser och sen bada dem, sen fixa ny mat och se till så deras värme lampor funkar. Det var min roliga tisdag och varje dag på longleat är rolig.

På onsdagen fick jag vara med och ta hand om deras makaker, vanliga elaner, bongoer, sabeloryxer, kameler och watusier. Det man gör med dem är att man först släpper ut djuren i deras stora inhägnad där dem under dagen hovdjuren får beta, medans makakerna får leta insekter. När djuren inte längre är i deras inomhus inhägnader så rengöra man deras bäddar, vatten- och matskålar, fyller på hö och halm vid behov. Jag fick var med under en WIP möte där en av djurskötarna pratade om kamelerna i 1 timme. Senare på dagen var vi tvungna att få in djuren igen för att dem ska få sin kvälls pellets och  använda sin halm bäddar. Kamelerna tog extra tid för dem dagen innan hade fått medicin vilket dem inte gillad vilket gjorde så dem inte litade på maten som blivt inlagd hos dem den dagen.

Jag älskar att vara här på longleat även om jag älskade Animal adventure lite mer än jag älskar att va på safarin. Det här är de bästa jag valt att göra med mitt liv och vill inte åka här ifrån.

Longleat Safaripark

Longleat Safaripark

Hej alla!

Nu har jag varit här i mer än 2 veckor och har nu gått in på min tredje och sista vecka på Safari avdelningen innan jag går vidare till nästa avdelning.

Inom Safari delen så har vi 3 olika områden som heter ”Giraffe House”, ”New Area” och ”Anne”. Så nu när jag har varit på alla tre avdelningarna tänkte jag berätta vad dom innebär och vad jag har gjort på varje avdelning.

Giraffe House: I giraffe house har vi våra giraffer, Zebror, Tapirer, Lemurer, getter och våran älg. Här så jobbar jag personligen mycket med Girafferna och då gör vi dagliga rutiner så som att städa, mocka och mata alla djuren. Samt så gör vi miljöberikning till girafferna (Alltså en berikning i deras miljö som gör att girafferna ska aktivera sig mer och bli mer nyfikna.)

New Area: I new area har vi djur som: Noshörningar, Eland, Bongos, Kameler, Kor, Apor och Ännu fler olika arter av antiloper. I den här avdelningen så börjar man med dagliga rutiner hos dom olika djuren. Men man lägger också ner mycket energi att träna djuren så att man ska kunna se lättare om det är skador eller liknande med djuren. Jag har lärt och sett väldigt mycket på avdelningen som jag trodde jag aldrig skulle få se och uppleva.

Anne: Anne är en väldigt gammal elefant som bor ihop med 3 getter och det är alla djur som finns på den avdelningen. Varför detta är en egen avdelning är på grund av att Anne var en Cirkus elefant förut som då har blivit räddad och tagen till Longleat Zoo, Anne har problem med höfterna och behöver därmed rätt mycket hjälp. Hjälpen hon får är tex att det är en kille som kommer och nästan ger massage till musklerna samt har en värmekamera för att se vilka muskler som hon använder osv. Här så gör vi dagliga rutiner alltså matar, städar till både Anne och getterna. Sen miljöberikar vi hos henne så att hon ska aktivera sig mer.

 

Jag trivs jättebra på Safariavdelningen! Jag har lärt mig något otroligt mycket och tycker att det är väldigt roligt här. Och det har verkligen gett mig en stor inblick i hur det är att jobba på ett Zoo med dessa häftiga djur och även när parken är öppen så får man lära sig hur det är att jobba med besökare.

Min andra vecka på Longleat

Hej ännu en gång, nu ska jag berätta om min tid under min andra vecka på longleat.

Först på måndagen fick jag göra det jag är mest van vid vilket var att bära hela dagen, vi arbeta med trädflis till uttrarnas och vanliga näsbjörnars yttre inhägnagder vilket gick bra men tog lång tid men hos uttrana hade vi en lite rolig olycka då när vi lyfte hinkar mellan personer så tappade

ena hinkarna och jag fick dem i ansiktet men allt är lugnt och var bara en rolig stund mellan mig  och arbetarna.

Sen på tisdagen började jag dagen genom att jobba med olika arter av papegojor bland annat grå jako, guldnackad amazon och blå/gul aror. dem uppgifter jag fick då var att hjälpa sätta upp ett solskydd som papegojorna kan använda på varma dagar för att undvika solen, sen fick jag även rengöra deras inomhus inhägnad, mat och vattenskålar, sen fick jag även se ett av dem gulligaste tricken nånsin vilket bara var en ”kyss” på kinden från en ara sen fick jag lunch. Efter lunchen började vi att bära ännu mer träflis fast den här gången till rengbågslorikiter stora voljär där dem har över 30 fåglar tillsammans på en väldigt stor yta så arbetet blev inte klart förens onsdag efter middag.

Så på onsdag eftermiddag fick jag hjälpa skrapa bort färg från pelare  och sen färga om pelarna i uttrarnas yttreinhägnagd. Det var en ganska långsam dag eftersom när jag och några andra fixad trädflis så fixade övriga resten av sina avdelningars uppgifter så jag fick sluta efter vi var klara med pelarna.

Under torsdagen var jag med på parasitology vilket innebär man samlar in avföring från olika djur för att leta parasiter.  Processen är som förljande, 1 man blandar avföringen och en vis mäng salt vatten, 2 två man blandar allt till en gemenasam vätsaka genom att mosa avföringen, 3 man har in vätska med hjälp av en pipette in i en plastbricka, 4 man har in plast brickan under ett microskop och räknar ägg som man hittar 5, man skriver ner hur många man hittar för att sen se om veterinär behövs kontaktas, som tur var alla djur friska och behövde inge behandlnig. Jag tyckte det var en väldigt intressant stund och att det var en rolig grej att få testa och vara med på, detta tog hela förmiddagen. På efter middagen hjälpa jag till i deras fladdermus grotta där jag fick hjälpa mata fladdermössen genom att hänga upp mat spetsade på tunna stål pinnar så dem kan nå maten när dem hänger upp och ner (är korkar på vasa delen så djuren inte skada sig på den). Sen fick jag rengöra golvet genom att sopa upp gamal mat och efter det spreja ner golvet med vatten för att få fram lera och gömda bitar mat som kan hamnat i små hål. Det var allt jag hann göra den dagen och slutade efter jag jobbat i Fladdermus grottan.

Sist på fredagen vilket var en öppe dag på parken så fick jag hjälpa till hos koalorna för att göra det fint inför det första skolbesöket hos koalorna, så då fick jag rengöra glaset mot inhägnaderna, sopa gångarna som besökarna skulle gå igenom och sen plocka ogräs på en grus gång. När det var klart var det dax för skolan att komma så då fick jag i uppdrag att se till så inga barn gick ut i fel utgång för att dem inte skulle splittras från sina lärare. När besöket var slut fick jag gå och jobba på Longleat farm där dem har emus, höns, åsnor, kaniner, renar och vallabys. Dem uppgifter jag fick där var att rengöra djuren människo gjorda vatten håla, ducha emus med en vattenslang, mata dem olika djuren och även prata med besökarna och förklara dem olika djuren som finns på farmen. Den konstigaste studen var när en norsk familj kom och jag fick prata svenska igen vilket blivit lite ovanligt nu när jag bor i England xD

Men den här veckan har varit fantastiskt kul och lärorik men jag vet att alla inte tycker det jag gör låter kul men jag tänker inte att jobben är för MIN skull men dem är för DJURENS hälsa vilket gör alla jobb i världen roliga för att se djuren må bra mvh Johan J

Bästa tiden av mitt liv

Hej igen, nu ska jag berätta om olika arbets uppgifter jag fick förra veckan.

Under tisdagen fick jag göra olika uppgifter som jag tyckte alla var roliga, jag fick rengöra i olika djurs inhägnander och terrarium tex hos sex bandad bäldjur, kungspyton, majsormar, Tupinambis är bara några av alla. Jag fick skära upp mat till dem olika djuren, jag fick vara med när den sex bandande bältdjuret fick springa runt fritt i longleats handling hall som dem kallar det för att använda sig av mycket av sin energi vilket var väldigt kul att se. Jag älskar ormar så när jag fick chansen att vara med och väga ormar den dagen var jag väldigt glad och själva anledningen man behöver väga dem är för att se så ormarna inte är underviktiga. Det var en fantastiskt rolig dag. 

Under onsdagen fick jag göra vanliga rutiner på djuret dem har i det så kallade bug room där dem har afrikanska jättesniglar, leopard geckos, kameleont, tarantelor, kejsarscorpioner och bönsyrors. Dem uppgifter jag fick där var att sortera bort nyfödda afrikanska jättesniglar för att det inte skulle bli ett överfölde av jättesniglar, dem flesta djuren i the bug room lever i en fuktig miljö behöver deras terarrium fuktas dagligen. Jag fick även mata olika djur i the bug room som tarantelorna med syrsor, bönsyrsor med flugor, afrikanska jättesniglar med frukter och grönsaker och leoprd geckos med mjölmaskar. Vilket tog hela förmiddagen, så under eftermiddagen fick jag skyfla mer sand till vombaterna vilket fick problem då vi inte fick in hanen för att han blev väldigt intresserad av att vi var utanför hans inhägnad och gjorde saker, planen var från start att ha folk i inhägnaden med skottkäror medans andra stod utanför och skyfflade sand i hinkar som sen folk bar till glaskanten och hällde över i skottkärrorna men eftersom hanen inte vill gå in fick vi skyffla sanden direkt över glaset och när vi var klara med det fick vi vänta på att hanen gick in och vi blev ringda och kallade för att sprida runt sanden igen så det var en tuff men rolig tid.

Under torsdagen fick jag göra samma saker som jag gjorde på tisdagen men jag fick vara med några nya djur som en fennek, hyraxar och en nilvaran. Fenneken må vara en omnivore vilket betder dem äter kött och väter men hyraxernas storleket gör det okej att dem bor i samma inhägnad då fenneken är mindre än hyraxerna. Fenneken får istället redan döda kycklingar och grönsaker medans hyraxerna som är herbivorer får grönsaker och frukt. Eftersom nilvaranen är ett kategori 1 djur vilket innebär det är ett djur som är farligt och behövs ha högst vaksamhet när man arbetar med fick inte jag personligen gå in hos nilvaranen och fick hjälpa mer utifrån medans två andra skötare fick gå in och byta vatten, plocka upp avföring och fukta inhägnaden, det jag fick göra var att bära hinkar som ena skötaren fyllde med vatten och gav mig för att tömma utanför. Även om mycket av jobbet är desamma tycker jag personligen det är lika kul varje gång att göra dem uppgifter jga får eftersom det är saker som MÅSTE göras.

Under fredagen fick jag en mer speciell dag då parken var öppen för första gången jag varit på longleat och jag fick vara på en helt ny avdelning för första gången då jag dem fyra andra dagarna varit på longlets animal adventure men jag blev flyttad till jungle kingdom och fick jobba med surikterna, myrslokar, uttrar och jordsvin. Hos myrslokarna fick jag ännu en gång bara stå vid sidan och studera hur skötarna gör men den här gångrn behövdes tre skötare eftersom myrsloken också är ett kategori 1 djur och att man skulle väga myrslokens unge vilket kunde enkelt slutat illa men deras plan funkade enkelt och den planen var att 1 person skulle ha mammans uppmärksamhet med mat medans 1 går in och tar ungen långsamt och den sista ser till att dörren är öppen och stängs snabbt efter dem är ute ur inhägnaden, efter dem snabbt vägt ungen var planen lika men att få ungen på mamman. Hos jordsvinen fick jag tvätta mycket fönster då dem har ett hus inne med fönser och en yttre inhägnad med glas för att kunna se dem, sen fick jag rengöra deras vatten och flytta sand som blivit för högt så dem inte hopparr ut ur sin inhägnad. Hos surikaterna fick jag vända på deras sand för det ser bättre ut och blir en berikning då miljön förändras hos dem, sen fick jag även vara med som vakt eftersom hos surikaterna har man möjlighet att gå in bland dem som besökare och då åste jag och en annan se till att ingen surikat springer ut genom dem öppna dörrarna eller att ingen besökare försöker ta på surikaterna. Det sista jag fick göra var att mata uttrarna och rengöra i deras inhägnad maten som uttarna äter är häst hjärta eller liknande kött som skärs i bitar som uttrana kan bära eftersom dem gillar att tvätta sin mat medans dem äter och det var det sista jag gjorde den dagen.

Jag är helt kär i den här praktik platsen och älskar allt på den även om vissa jobb låter tråkiga, så blir dem roliga tack vare dem fantastiska människorna man jobbar med, tills nästa inlägg Mvh Johan J

Min resa Longleat Zoo

Longleat!

9 mars: Vi tog planet 10:10 från Skavsta flygplats till Standsted och där fick vi vänta på flygplatsen i ungefär 5 och en halvtimme. Det kan låta som en rätt lång tid men det gick bra med lite Burger King och kortspel. Efter dom timmarna så kom vår buss som skulle ta oss till Heathrow och den bussresan tog ungefär 1,5 timme tills vi var framme. I Heathrow så väntade vi i 1,5 timme men det kändes som nästan ingen tid alls eftersom vi åt middag då. Och efter middagen kom vår buss som skulle köra oss till Frome och det tog ungefär 3 timmar. När vi väl kom fram till Frome så skulle vi ta en Taxi till Kim som vi bor hos men just då blev det lite strul med taxin men det fixade vi tillslut. När vi väl var framme hos Kim var klockan ungefär 00 då fick vi ett väldigt trevligt bemötande av Kim med en rundtur och lite te och kaka.

10 mars: Dagen efter vi kom till England så hände det inte så mycket vi vilade mycket eftersom gårdagen var en väldigt lång dag samt så spenderade vi ännu mer tid att lära känna Kim.

11 mars: Denna dag var vår första arbetsdag. Jag var jättenervös när jag kom dit men jag möttes av väldigt öppna och trevliga människor. Hela dagen började med ett möte med en tjej som heter Julie, en väldigt trevlig tjej. Mötet handlade om hon ville att vi skulle veta att dom skulle göra allt för att vi skulle trivas och vara trygga där. Vi fick reda på vilken avdelning av parken vi skulle börja på samt så fick vi arbetskläder från dom. Jag fick reda på att jag skulle vara på Safari avdelningen dom första 3 veckorna. Så det började med att jag fick träffa alla. Sedan följde jag efter personerna jag arbetade med och hjälpte till med deras dagliga arbete som innebar tex mockning av zebra och giraff boxar, badning och matning av afrikanska jättesköldpaddor, träning och byta inredning hos älg och sedan mata girafferna. Det var en väldigt lärorik men rolig dag. Alla var så öppna och trevliga vilket jag blev positivt överraskad av man kände sig verkligen som en i laget.

12 mars: Den andra arbetsdagen så fick jag jobba lite annorlunda eftersom vi jobbade mycket med miljöberikning till girafferna. Så då gjorde vi 3 leksaker till girafferna vilket var väldigt häftigt att se hur dom reagerar till dom. Jag fick dessutom träffa Tapirer denna dagen och jag fick träffa alla som jobbar på den avdelningen. I slutet av dagen så var även en av arbetarna snäll och skjutsade hem oss.

Första dagarna i England

Hej från Horningham, jag heter Johan och går djurvård och tredje året på real gymnasiet i Nyköping och har fått chansen att åka och jobba på Longleat Zoo and Safari i England dem kommande 6 veckorna. Första delen av resan var att flyga från Stockholm Skavsta och vårt flyg gick 10:10 och var framme ungefär 12:30 och det var väldigt speciell för mig eftersom jag aldrig flugit förr, så för mig var starten och slutet det som var mest skakigt men senare tänkte jag inte på det och bara tittade på utsikten. Efter vi kommit fram så hade vi en väntetid på ungefär 5 timmar tills vår buss till nästa flygplats skulle gå så det vi gjorde var att gå runt på Stanstead och kolla i deras affärer och åt på Burger King så blev ingen typiskt brittisk mat som första måltid i England och när vi väl kom på våran första buss och kom till Heathrow så fick vi vänta på ännu en buss mot Frome så där gjorde vi en sak jag inte skrev om som vi också gjorde på Standsteand men vi spelade kortspel som UNO eller vänd tian för att slösa tid (jag vann mest självklart). När vi kom till frome blev det lite strul med taxin för den hade tydligen fått fel address av Kim som vi skulle stanna hos, sen fick vi tag i taxin och tog oss till Kims hus, när vi kom fram introducerade vi oss för henne sen var det typ direkt bara att sova för vi kom fram ungefär 00 hos Kim. Dagen efter på söndagen gjorde vi inget speciellt bara hade en dag för att vila efter flyget och den långa resan och även spendera mer tid med Kim vilket alltid dem här dagarna har varit så himla kul för hon är en sån glad och fantastisk person som påriktigt blir som en extra mormor med hur hon bryr sig om en och verkligen gör allt för att man ska känna sig hemma och vara bekväm, för mig känns det på riktigt som jag inte ens är utomlands hos Kim. Fösta arbetsdagen vilket var idag måndag den 11 mars var en sån chock på hur vackert Longleat Zoo är, jag personligen har drömt om att jobba på Longleat och hur vacker o seriöst allt är var en dröm som blev sann bara på första dagen och jag är så sjukt glad att jag åkte och skulle garaterat rekomendera det till vem som helst att bara åka till Longleat. Dem arbetsuppgifter som jag hade den första dagen var först att gå igenom regler och vart jag ska spendera mina första veckor vilket blev på Longleat Animal Adventure där jag ska jobba med dem mindre däggdjuren, insekter och reptiler som gröna iguanor, vombater, uttrar, krokodiler, taranterlor och mycket mer. Det jag fick göra först var att hjälpa skära mat till olika djur som marsvin, fennek och piggsvin. Vilket efter regel koll och en guide runt tog till lunch och under lunchen behövde vi springa iväg för fånga en surikat som rymt genom att hoppa från piggsvinens grenar vilket då visade att man behövde flytta dem vilket dem gjorde efter vi fått in surikaten, det sista jag gjorde den dagen var att tillsammans med 7 andra arbetare flyttade 8 ton sand med spadar och små hinkar för att renovera hos surikaterna vilket jag tyckte var jobbigt men väldigt kul för det är ett viktigt arbete för djurets hälsa och trivsel så även om det var jobbigt var det väldigt värt det för mig.

Jag tycker att har ni nån liknande chans att göra nåt ni drömt om så ska ni ta den chansen om den förekommer ja det kanske är läskigt men det kommer alltid vara värt det mvh Johan

Andra veckan i England

Hej igen från England!

Nu har det redan gått två veckor och  tiden går så himla fort, sen sist har det bara blivit massor med hund och kattmys, men även en hel del städning vilket tyvärr är en stor del av arbetsuppgifterna när man jobbar med djur.

Som vi skrev i förra inlägget så fick vi en liten genomgång på hur dem sköter hundarna för att vi själva skulle få gå ” off site” med dem hundarna som är lämpliga för volontärer och praktikanter att gå ut med. På sheltret så finns det ett rum där det hänger en stor tavla med scheman. På tavlan står alla hundars namn, ras, vilken box dem siter i och när dem ska rastats. Bredvid schemat så sitter det en lapp där det står vilka hundar som vi praktikanter och volontärer får gå ut med. När man valt vilken hund som man ska gå ut med så skriver man sina initialer vid den hundens namn och sedan bockar av när man har varit ute.
Nu mera när vi har börjat gått ut med hundar så är det till största delen det som eftermiddagarna går åt till. Vi lägger gärna tiden efter lunch från 12-16 på att gå ut med och vara med hundarna och ge dem så mycket kärlek som det bara går eftersom dem som jobbar där inte alltid hinner med att ge varje individ den uppmärksamheten de behöver.
På sheltret så har dem två stycken olika ”off lead paddocks” som dem kallar det, det är som hundgårdar med högt staket runt där man kan släppa hundarna lösa så dem får springa av sig. Tack vare mängden djur på shelteret så har inte personalen alltid tid att ge hundarna långa promenader och kan då välja att aktivera hundarna genom att släppa de i dessa paddocks istället.

I början av veckan så fick vi följa med en varsin anställt till en matbutik för att hjälpa till med att samla in pengar till sheltret, det är något som dem gör en gång varje året så här fram emot jul. Detta visde sig vara väldigt vanligt här i England, i gallerior, affärer eller bara på gatorna så ser vi dagligen flertal människor som står med en sorts hink och samlar in pengar åt olika välgörenheter. Hur hinkarna ser ut kan ni se på bilden längst ner.

På torsdagsförmiddagen så var det en förening som skulle elda upp gammalt skräp och pinnar som låg på en gräsmatta precis utanför sheltret, detta ledde till att vi fick all brandrök på oss och kunde där av inte städa inne hos hundarna efter som att det skulle vara farligt att andas in röken och var därför tvungna att vara på insidan av sina ”kennels”. Hundarnas burar är uppdelande i en fram och baksida och en lucka som vi kan stänga och öppna beroende på vart vi vill ha hundarna. När vi vanligtviss ska städa så släpper vi igenom hundarna till framsidan så vi ostört kan städa baksidan där dem sovit hela natten. Och sedan släpper tillbaka dem till baksidan för att städa framsidan. Men under torsdagen så kunde inte hundarna vistas utomhus så vi kunde inte städa varken baksidan eller framsidan för där stängde vi för en sorts rullgardin för att minska på rökdoften hos hundarna.

Jag tänkte också berätta lite om Bezzer en av sheltrets Greyhounds och är en av dom hundarna som alltid på promenad bär munkorg, detta beror på att han tidigare varit med i hundkapplöpningar där ett flertal hundar oftast just Greyhounds springer efter en död hare som sitter fast på en maskin som går runt en bana. Tack vare att Bezzer har varit med i såna tävlingar så reagerar han väldigt stark på små djur som rör sig, så som ekorrar, katter, harar men även små hundar och därför måste ha munkorg. Många människor reagerar negativt när de ser en hund med munkorg och tror att hunden är Aggressiv eller farlig mot oss människor men så är inte alltid fallet då anledningen kan vara som i Bezzers fall att han reagerar och vill springa efter smådjur.

Tack o hej för oss, hörs i slutet av veckan igen!

//Julia & Emma

Elvis

Första veckan i England!!

Hej!

Nu har den första veckan på praktiken här i England gått. Den har varit full med nya intryck, funderingar och mycket gos med hundar. Som vi skrev i förra inlägget så handlade den första dagen mycket om att lära sig om hur dem arbetar och deras rutiner. Men nu redan efter en vecka så känner vi att vi kan vara mer självständiga och klara oss själva utan att gå efter en anställd som en svans.

Dem främsta arbetsuppgifterna vi ar är att städa hundarnas ”kennels”, förbereda maten till hundarna, mysa och socialisera oss med hundarna, diska matskålar och även att ta hand om donationer. Donationerna som sheltret får var något som förvånade oss båda. På området finns det en liten skjul som vem som helst har tillgång till att lägga sina gamla täcken, filtar, handdukar, matskålar, hundbäddar, hundleksaker eller lakan i. Detta går då till hundarna. dem mängderna av donerade saker som ligger i detta skjulet varje dag är helt otroligt, vilket är sjukt fint att se.  

 

Som jag skrev så har vi börjat komma igång med arbetet mer på egen hand, speciellt nu i torsdags och fredags. För att vi praktikanter ska få gå ut med hundar på promenader utanför sheltret ”off site” som dem kallar det så behövde vi få en liten genomgång på hur dem behandlar, tränar och ser på deras hundar. Detta var bara repetition för oss som redan har kunskapen om hur hundar fungerar osv. Men jag förstår att det kan vara viktig information för dem som kommer till sheltret med mindre hundkunskap än oss.

De sista dagaran denna veckan fick vi även vara med och se några andra delar av området, blandannat ”grooming”, varit med kattungar ochvarit med hos veterinären. Grooming är dit man kan komma för att få sin hund klippt, badad eller få  klorna klippta på sin hund. Veterinären har vi båda fått vara med och besöka för vanliga hälsokontroller för hundarna där evetuella ”fel” skrivs upp i deras journaler för framtida omplacering. Ett tag under en av dagarna då det regnade otroligt mycket fick vi sitta inne hos två 6 veckors gamla kattungar för att dem skulle bli mer vana med människor och bara för att mysa.

 

För att sammanfatta den första veckan så har vi haft det väldigt bra! Även fast vädret inte riktigt varit på våran sida då det har regnat och blåst en del. Vi har även väldigt ont i fötterna eftersom vi snittar runt 25.000 steg om dagen, men det vänjer vi oss snart vid  😛 //Emma & Julia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lördag

Vecka 3, lördag och sista dagen

Lördagen är den sista dagen vi har här i Ramsey Mirside. Den spenderade vi med att åka till Peterbrought, till ett shoppingcenter. Det var jag, Katja, Xantippa och Saskia som åkte. Vi var inte där så länge utan typ tre timmar. Sen åkte vi tillbaka till huset igen och åt en English Breakfast. Eller det blev lite brunch för att kl hade hunnit blivit 1.

Efter brunchen satt vi framför Tvn och kollade på en komendifilm och slappade. Sedan började vi packa och jag färgade håret på Xantippa.

På kvällen tog jag en springtur och vi åt en gemensam tacos liknade rätt som Katja och Steve hade lagat. Jättegott!

Så det var lite kortfattat vad vi gjorde sista dagen, försökte se till att vi fick med allting hem inför resan. Kommer kännas lite konstigt i morgon och säga hejdå till familjen. Kommer sakna speciellt Peanuts söta ansikte, med tungan.

Men vi har haft en jätterolig och lärorik tid här borta i England. Även så tacksamma att vi fått bo hos Katja och Steve, och verkligen fått se en engelsk vardag. Att vi fick bo hos dem gjorde också att vi var tvungna att prata mer engelska vilket är jättebra.

I morgon kommer vi gå upp kl 7 och Steve ska skjutsa oss till flygplatsen Stansted. Resten av familjemedlemmarna kommer säkerligen vara uppe då så vi får säga farväl i morgon. Sedan är det bara tillbaka till vardagen.

Dock blir det ingen riktig vardag…. studentider närmar sig med stormsteg!!!!

Tack för att ni har följt med mig på min och Xantippas resa till England!

// Frida Danarp

Snip snap slut, där tog resan slut.