Sammanfattning av Afrika praktiken November 2018

4/11- 2018

Vi landade på johannesburgs flygplats efter två långa och uttröttande flyg, allt gick smidigt med byte av flyg och att hitta på flygplatserna. Vi har kommit fram till guesthouse, packat upp våra saker samt valt rumm och sängar. Jag tror att alla var väldigt trötta efter flygresan och stämningen var inte på topp mellan oss. Många var oroliga för hur de skulle gå dessa veckorna hemmifrån och längtade hem. Vi pratade inte dirket med de andra eleverna från de andra skolorna och höll oss för oss själva eftersom vi var väldigt trötta och kände oss en smula förvirrade. De känndes tryggare att vara med de från klassen då alla kände varandra och de fanns en tröst i att vi inte var helt ensamma.

 

5/11-2018

Vi spenderade vår första natt på guesthouse och det gick bra, jag tror alla var väldigt trötta och på lite dåligt hummör men även nervösa då frukosten var väldigt tyst och de va ingen som sa speciellt mycke. Vi skulle sen gå tilsammans till de stora shoppingcentret som Ann-louise hade pratat om under våra möten tidigare i höst, alla var väldigt spända på att se hur de såg ut och var som fanns att handla där. Det var en prommenad på ca 10-15min från guesthouset. När vi kom fram såg vi att shoppingcentret inte alls var så stort som hon hade påstått och där fanns inte jättemånga affärer. Han som jobbade på guesthouse förklarade hur vi skull ta ut pengar på bankomater och frågade om någon behövde köpa simkort till sina telefoner. Vi gick sedan upp en våning till där affärerna var. Vi stannade utanför en matbutik och han sa att vi hade ungefär en kvart på oss att köpa vad vi ville ha. Alla gick in och köpte godis, läsk, glass och andra gosaker som vi ville äta på guesthouse på kvällen.

Efter de femton minuterna så lämnade vi shoppingcentret och alla var väldigt förvirrade för de va ingen som riktigt fått med sig allt som de behövde för att klara av dessa 3v i afrika, alla trodde bara vi skulle gå in i mataffären för att köpa godis och mat som vi ville ha. De va ingen som sa att detta var den ända affären vi skulle gå in i och de va här man behövde köpa allt man ville ha. Ann-louise hade nämligen sagt att vi skulle få två timmar på oss att handla vad vi ville men istället fick vi bara femton minuter och sen gick vi tillbaka till guesthouse.

Vi blev sedan upphämtade av två minibussar för vi skulle åka runt och kolla på Johannesburg, vi åkte till Soweto och kollade på de gamla kärnkraftverken, vi åkte sedan vidare till Nelson Mandelas hus där det även fanns en liten marknad man kunde köpa suvenirer, sen åkte vi till en minnesplats för Hector Peterson och vårt sista stopp blev på ett stadium där det hade spelat fotboll.

När vi kom tillbaka till guesthouse frågade vi om vi kunde åka tillbaka till shoppingcentret eftersom att nästan ingen köpt allt de behövde men vi var tvugna att gå dit själva i regn och åska, vi var en blandad grupp från alla skolor som gick dit tillsammans och vi alla började prata om hur vi tyckte och tänkte kring praktiken vi skulle ha här.

 

6/11-2018

Idag skulle vi åka till praktiken, vi blev upphämtade av en minibuss kl 8 på morgonen och sen åkte vi. på vägen dit stannade vi på några bensinmackar där man fick köpa vad man ville att äta och dricka men på de flesta ställen fanns mest godis och inget matigt man kunde äta till lunch. Alla var väligt pigga och nyfikna på att komma fram och stämningen i bussen var väldigt bra, alla pratade med alla och delade tankar och förhoppningar.

När vi kom fram till praktiken blev vi direkt ombedda att välja ett tält och sätta in våra väskor, vi skulle sedan träffas i ett stort rum och gå igenom lite informaton. Jag och Emmy valde vårt tält och började packa upp lite saker innan vi alla gick till rummet. Vi satte oss ner på stolar och de som jobbade där berätta vad de hette och sen startade de en powerpoint, i poerpointen berättade dem hur stort reservatet var, hur många djur där fanns, vad det var fö växtligheter här fanns och även regler som gällde i safari bilarna. Sen berättade dem var toaletter, duschar och kök fanns.

Vi fick sen gå tillbaka till tälten och packa upp färdigt. På kvällen åt vi alla mat tilsammans som några av voluntärerna hade lagat och sedan gick vi några stycken från skolorna och spelade kort innan vi gick och la oss.

 

7/11-2018

Vi lämnade campen vid halv 8 för att åka ut i reservatet, vi såg zebror, vårtsvin, apor, gnueer, en struts, impalas, cudo, noshörningar, flodhästar, giraffer och elefanter. Alla var väldigt nörjad med dagen och exalterade över att ha fått se alla djuren, under kvällsmaten satt vi och pratade om djuren och vad för djur vi ville se innan vi åkte här ifrån.

 

9/11-2018

Det är den tredje dagen på praktiken och alla har de roligt, undertiden vi var ute och åkte såg vi gnueer, zebror, vi såg även elefant på väldigt nära håll. De kom en flock på 5 elefanter som kom nästan ända fram till bilen och alla fick jättefina bilder på dem.

När vi kom tillbaka till kampen la vi oss och solade, de var vädligt varmt men poolen  hade fortfarande inte blivit fylld med vatten än så vi fick nöja oss med att ta kalla duschar när det blev som varmast. Senare på eftermiddagen åkte vi ut igen för att se solnedgången ute på savannen, de var väldigt vacker och alla tog massa bilder. När vi sen kom tillbaka till campen åt vi kvällsamat och sen gick vi och la oss.

På kvällen ville man gärna kontakta sina föräldrar och vänner för att berätta hur vi hade det och va vi gjorde men de var väldigt svårt då internetet knappt fungerade och vi hade ingen teckning så vi kunde inte heller skicka sms eller ringa.

 

13/11-2018

Det var dax att mata geopardungarna som de hade i reservatet, de hade tre stycken ungar utan mamma som de matade en gång i veckan. En av ungarna hade ett halsband med en sändare på så att de gick att hitta, efter att vi kört runt och försökt hitta signalen från geoparderna i ca en timme så hittade vi dem, alla var jätteglada och spända över att få se geoparderna och alla tog massa bilder.

Geoparderna matades med en impala bock och vi satt i bilarna och tittade på undertiden dem åt.

Vi såg även många giraffer den dagen.

 

14/11-2018

Det har åskat väldigt mycket dessa dagarna och blixten har slått ner på flera ställen vilket troligen har orsakat strömavbrottet sen i onsdagskväll och massa bränder runt om i reservatet.

Jag och Emmy lagade kvällsmat tilsammans med två volentärer och plötsligt hör vi Hanna ropa på oss, hon kan inte hitta Karmen, Ashley eller Gregg, ingen av de som jobbar här är längre kvar på campen, några elever och voluntärer saknas samt en utav bilarna.

Omma har fått akut ont i magen och har jätteont och kan kanppt röra sig. Vi börjar få lite panik då vi inte vet vad vi ska göra. Vi är helt ensamma, de finns ingen ström, de finns ingen teckning, vi kan inte nummret till sos, vi har ingen aning vad vi ska göra. Vi lyckas få igång radion i den andra bilen och får kontakt med dem och ber dom komma tillbaka.

När de kommer tillbaka frågar de vad som hänt och ingen riktit säger något så jag ifrågasätter dem hur de kunde tycka de var en bra ide att lämna oss helt ensamma utan att säga ett ljud, jag förklarar vad som hänt med Omma och de går bort till hennes tält. Hon hade haft ont i magen en längre tid men fick extrema smärtor idag.

De finns ingen glutenmat till henne och de ända hon kan äta som finns på kampen är frukt och grönsaker, på något sätt har campen inte fått information om att hon är gluten och de kunde inte beställa specialkost till henne innan vi kom hit.

Vi får inte reda på när de bestället mat och kan inte önska saker som vi vill äta eller vad vi tycker om så som Ann-louise sa att vi kunde, många inklusive mig själv har inte med tillräckligt med saker som vi behöver eftersom att vi belv tillsagda att vi kunde beställa saker vi behövde och ville ha en gång i veckan men de stämmde inte.

 

 

17/11-2018

De har varit strömavbrott på campen sen i onsdags kväll tills nu så de flestas telefoner har varit döda, och ingen har kunnat kontakta sina föräldrar eller sina vänner de har även varit lite strul med att duscha och tvätta kläderna då vi måste spara på vattnet när det inte finns någon ström. Många föräldrar har vari oroliga och undrat vad som hänt.

Tididagre när vi var ute och åkte så såg vi lejon på väldigt nära håll, vi såg lejon en av de dagarna då det var strömmavbrott också men min telefon var död då så jag fick kunde inte ta några bilder. De är jättecoolt att få se lejon såhär nära och alla var väldigt glada över det.

Igår efter vi hade varit och matat en utav de vuxna geoparderna som de precis tagit in i reservatet så såg alla vi som går i Lund en leopard, vi satt i den bilen som körde längst bak och vi körde lite långsammare än den andra så vi såg leoparden innan den hann springa iväg. Alla vi som såg leoparden var jätteglada då det är extremt svårt att se leopard och Ashley som körde vår bil har varit guide i reservatet tre år har bara sett leopard två gåner innan så det var en jättefin upplevelse att ha sett leoparden efter att bara ha varit här i lite mer än en vecka.

 

 

19/11-2018

Idag var de dax att mata geopardungarna igen, vi delade upp oss i två bilar den ena bilen åkte kl 06.30 och den andra 07.00, kvällen innan hade några elever från den andra skolan berättat att vi skulle köra två olika bilar, och att vi skulle göra exakt samma saker bara det att den ena bilen körde tidigare för att hämta upp Gregg, alla elever från lund hamnade i den bilen som körde senare och det visade sig sen att alla andra ville åka i den tidiga bilen för de skulle stanna vid ett ställe man kunde handla på när de hämtade Gregg. Alla blev såklart lite sura över detta att den infromationen inte gavs till hela gruppen utan bara ett fåtal av oss.

Vi som åkte i den andra bilen hade i uppgift att hitta geopardungarna och den andra gruppen skulle skjuta en impala som de skulle bli matade med. Efter ca 20 minuter hade vi hittat geopaderna och sen var vi tvugna att sitta i bilen och titta på dem i 4,5h eftersom att den andra gruppen aldrig lyckades skjuta en impala. Efter att ha missat 9 gånger lyckades de äntligen skjuta en.

Vi som bara suttit och tittat på geoparderna hela dagen var rätt trötta, uttråkade men också småsura över att de andra hade hållt tyst om att de skulle iväg och handla. Men efter de kommit tillbaka med impalan visade det sig att de inte alls hade gått att handla.

 

21/11-2018

Vi åkte ut till ett ställe där det fanns gamla grottmålningar, vi parkarade bilarna och gick sedan bort till berget och klättrade upp för att se grottmålningarna. Det var väldigt coolt att få se så gamla grottsmålningar och utsikten från berget var väldigt fin. Vi tog massa bilder på målningarna, utsikten och varandra innan vi åkte vidare igen.

Vi hade några dagar tidigare letat efter en skadad noshörningshona som hade en liten unge men inte lyckats hitta henne men när vi var påväg tillbaka till campen hittade vi henne, hon hade ett sår på ena benet men det var inget allvarligt både hon och kalven såg ut att klara sig bra.

När vi kom tillbaka till campen började vi packa ihopa lite eftersom att vi skulle åka tillbaka till guesthouse dagen efter.

 

22/11-2018

Det var både skönt och tråkigt att åka från campen, efter så här lång tid längtade man hem till vardagen och sina familjer igen men de var även tråkigt efter alla fina upplevelser vi haft. Bussresan från campen till guesthouse gick väldigt snabbt och när vi kom fram var alla väldigt glada över att de som hade varit iväg på dreamhorse och reptil center, vi delade vår upplevelser ocg roliga historier och annat vi hade varit med om.

Påvägen till guesthouse hade vi stannat på ett ställe som sålde massa souvenirer och där hade alla handat massa saker både åt sig själv men även åt sin familj och vänner.

 

23/11-2018

Alla är supertaggade på att få komma hem men mindre exalterade över den långa flygresan och det kalla vädret hemma i sverige, båda flygresorna går bra och vi stöter inte på några större problem. Det var så skönt att komma till flygplatsen och kunna äta ordentlig mat igen, en hamburgare från burgerking var mycket efterlängtad då vi bara fick lagad mat till kvällsmat när vi var på campen. Annars fick vi nöja oss med mackor, de tog ett tag innan både vi och våra magar van oss vid denna nya ”diet” då vi hemma oftast äter vad vi vill när vi vill men det funkade inte så på campen då man var tvungen att noga hushålla med maten och inte slösa.

 

24/11- 2018

Vi har äntligen landat i danmark och man började känna sig rättså sliten och trött, hemlägtan är på topp just nu när allas familjer står o väntar inne på flygplatsen eller vid tågen, de var så skönt att äntligen få se sin familj igen och att få komma hem. Man har verkligen fått en annan uppskattning och en ny syn på livet här hemma i Sverige.

Att blicka tillbaka på sin upplevelse i Afrika är jag verkligen superglad att jag fick chansen att uppleva detta och är evigt tacksam för hur man kom närmare sina klasskamrater och träffade nya vänner, även om de kännes tufft och skit och att man längtade hem när man väl var där så var det en upplevelse som förändrade ens liv.

/ Emelie 

Living the african dream

Hej allihopa hemma i Sverige! Nu har vi varit här på African Dream Horse Safari i en och en halv vecka. Det vi har gjort den här veckan är att vi har hoppat för bästa Traci, haft dressyrlektioner ”flatwork” och ridit ut i bushen. Ridmässigt har vi redan lärt oss massor, bland annat hur viktigt de är att ha kul med hästen och att man ska ”pet the horse”! Det enda ”stallarbete” vi gör är att hjälpa till med ut och insläpp av hästarna, att borsta dem och visitera hästarna varje morgon och kväll samt att vi har ansvar över två paddockar var, som ska mockas varje dag. Vi har även tre ”work stations” där vi turas om att fylla vatten i alla hagar, mocka och städa vid spolspilta, sadelkammaren och ute i paddockarna där man gör i ordning hästarna innan och efter ridning. Det kanske låter som mycket arbete, men det är det verkligen inte! 😊 Dagarna börjar oftast runt 6–7 tiden med att man äter frukost, sen har vi samling vid svarta tavlan där vi går igenom dagen och vilka hästar vi ska rida, sen på förmiddagen har vi oftast lektion eller self ride, alltså att man rider själv i arenan eller ute i bushen. Vi brukar äta lunch vid 2, och sen hjälper vi till med hästarna. På kvällarna är man ledig och då brukar vi antingen chilla at the barn, alltså uppe i huset, eller gå in till stan.
Vi lever life här nere och ångrar inte en sekund att vi åkte, trots att man saknar alla där hemma!
/Frida & Beata

Hemma igen!

Nu är vi hemma efter tre fantastiska veckor och det känns både tråkigt och skönt, tråkigt för att vi har lämnat alla underbara hästar och människor på African Dream, men skönt att vara hemma hos våra nära och kära igen. Från Afrika har vi med oss så mycket minnen och nya erfarenheter, vi är så otroligt tacksamma för att vi fick chansen att åka och hur väl vi blev omhändertagna på African Dream. Om du har möjligheten att åka, GÖR DET! Du kommer inte ångra dig, det viktigaste är att du har ett öppet sinne och att engagerar dig varje minut du är där, veckorna går så fort! Kom ihåg att ”pet the horse”, alltså klappa hästen ofta när du rider och ha kul! Det blir så mycket roligare då. Andra saker vi kan tipsa om att ta med dig är vattenflaska, solkräm (glöm inte att smörja in dig även fast det är molnigt! Man tror inte på att det tar även fast det är grått och 15 grader ute, men det fick vi ångra…), pengar till godis och ett skohorn!
Denna resa var ett minne för livet, vi har haft the time of our lives!
Tack för oss!
/Frida & Beata

 

Ekorrungar, spiderman och ridning bland giraffer!

Vi har fullt upp här våra sista dagar på Kinyonga Reptile Centre!
För några dagar sedan kom en man förbi med två övergivna ekorrungar och det blev vårt ansvar att ta hand om dem. Ekorrarnas ålder är svår att estimera men de är bebisar/tonåringar i alla fall.
Vi har matat dem med kall gröt och frukter som druvor, banan och mango. De måste ha mycket närkontakt och handmatas ca var tredje timme. Annars sover de mycket och hundarna här på centret är mycket fascinerade av dom.

Mimmi har börjat jobba på sin spindelfobi och gör verkligen stora framsteg. Hon har fått hjälp att hantera en Golden Brown baboon spider varje dag och hon gör det så mycket att våra handledare börjat kalla henne Spiderman.

Igår var det min födelsedag och tjejerna jag bor med – Nadja, Vega och Mimmi, hade förberett en överaskning till mig, vi åkte till African dream horse safari där vi red på hästar i 2 timmar genom en nationalpark där vi såg zebra, giraffer och vårtsvin på nära håll. När vi red in igen satt hästeleverna och äventyrseleverna på verandan och sjöng födelsedagssången på både engelska och svenska. Världens bästa födelsedag utan tvekan!

Det börjar gå mot sitt slut här i Sydafrika, i övermorgon åker vi tillbaka till Johannesburg och på fredag åker vi hem till Sverige.
Hit vill jag verkligen åka tillbaka!

// Malin, Djurvård i Stockholm

Mindre än en vecka kvar!

Nu är det mindre än en vecka kvar och jag har äntligen kommit igång med att blogga efter att jag inte kunnat logga in.

Vi har haft så otroligt roligt så här långt på Kinyonga Reptile Center. Vi har fått inreda vårat eget terrarium där idag en Gopher Snake fick flytta in. Hon verkar trivas bra så här långt, men vi ska hålla koll på henne för att se om det är någonting som vi kan ändra på och göra bättre för henne. Vi har gått på call outs för att hämta ormar som folk hittat och inte vill ha där. Det kan vara allt från svarta mambor till en pyton. Det är väldigt många här som är rädda för ormar, och helst av allt skulle vilja döda dem. Igår fick vi ett samtal om en svart mamba på en mango farm, men när vi kom fram så hade folket där jagat ner ormen i ett hål och av någon anledning hällt syra där för att försöka få ut ormen. Tyvärr fick vi inte tag på ormen, vi vet inte ens om det faktiskt fanns en orm där. Donald, som är våran mentor här på plats, hade aldrig hört om någon som hällt syra för att försöka få ut en orm från ett hål. Jag var jätte arg hela vägen hem. Jag kan inte förstå hur vissa människor tänker.

Igår så åskade och blixtrade det rejält och vi bestämde oss för att åka runt i regnet och leta grodor och paddor. Även om det var blött så såg vi flera fina djur, paddor, grodor, spindlar och fladdermöss var några av dem. Idag så släppte vi ut en svart mamba i regnet och efter det så drack vi alla varsin milkshake. På vägen dit så såg vi två elefanter, och medans vi gick till stället som vi skulle släppa mamban på såg vi flodhästar i floden, och flera elefanter och ett antal olika insekter. Trots regnet var det väldigt mysigt och spännande att se vilka djur som var ute i regnet.

Jag och två andra åkte till Krueger National Park häromdagen. Det var en upplevelse för livet. Vi såg tre av fem av ”The Big Five”. Våran giude var underbar och gjorde resan så mycket roligare.

Personalen här är så enormt trevliga, och sjukt roliga. Det spelar ingen roll om du är trött, dem gör dagen rolig hur trött du än är. Dagarna är alltid spännande och man gör aldrig samma saker. Det här är så här långt den bästa och mest lärorika resa som jag gjort i mitt liv.

//Nadja, Djurvård, Stockholm

En vanlig dag på African Dream Horse Safari

Hej! Nu är äventyret i full gång här i Sydafrika. Resan var lång och lite kämpig – men det är definitivt värt det! Idag har vi ridit till en damm och badat med hästarna, vi vet inte vilka som njöt mest. Vi eller hästarna?

Så här är en vanlig dag här: klockan ringer 05.30 – för att 06.00 så ska man kolla till hästarna. Då ska man kolla att dom har druckit, har normalt bajs och att dom ser ut att må bra. Det finns hästpest här, som kan drabba en häst inom ett kort tidsspann och det är mycket allvarligt. Sedan brukar vi mocka hagar, det gör man med händerna ned i tygpåsar. Det gör man för att hindra hästpesten att sprida sig, för att det är en speciell mygga som bär på det viruset och det sprider sig genom bajset. Därför mockar man alla hagar varje dag och har ingen gödselstack för att det inte ska svärma myggor runt om.

Kl 08.00 så ställer sig alla vid stora griffeltavlan, och då delas hästar ut. Oftast får alla rida 2 eller 3 hästar var. Vi rider ofta och gärna ut. Men också har träningar med Tracy på stora hopp-”arenan”. Vi har lektioner i hästhantering och longering också. Här jobbar man mycket med ”natural horsemanship”.

Efter ridpassen så sköljer vi alltid benen i kallt vatten noga för att förebygga skador. Och vi spolar kroppen där dom är svettiga.

Vi hjälper ofta stallskötarna med stallarbetet så som att ta in/ut från hagen och ryktar mycket. Vi har något som heter ”work station” som går ut på att sköta anläggningen och fylla vatten i hagarna. Hästarna behöver dricka stora mängder i värmen och måste ha fri tillgång!

Till middag brukar vi tillsammans laga någonting vid vårat boende. Det blir ofta något enkelt. Det gör vi när vi inte går på resturang eller har Braai (traditionell sydafrikansk grillad mat)

Kl 20.00 så gör vi samma sak som 06.00, vi kollar till hästarna och fyller på deras vatten så att dom har under natten. Då ser vi även till att dom har aptit och att alla lampor är släckta, och såklart matar stallkatten Samantha.

Klara Skantze, årskurs 3, NB16A

På utlandsprakik i Sydafrika, Hoedspruit, African Dream Horse Safari

 

 

 

Sista veckan

Nu är sista veckan påbörjad och jag har insett att det är hemfärd på fredag. Tiden har gått extremt snabbt och det har varit mycket lättare än vad jag föreställde mig att det skulle vara.  Jag uppmanar verkligen alla att göra en sån här reda om man får chansen, man utvecklas otroligt mycket som person och får en nyttig erfarenhet för resten av livet.

I söndags var det St Patricks day och jag tror att dom flesta firade det genom att ha på sig något grönt och kolla på parader eller liknande. Men inte en hästfamilj som min värdfamilj.

Vi åkte till Dublin för att mannen skulle tävla två hästar i en Grand Prix. Dagen började 07.30 med mockning och fordring av hästarna innan vi själva gick in och åt frukost. Därefter började vi direkt göra vid hästarna som skulle tävlas, de borstades, tvättade ben/svansar, såg till att all utrustning var ren och snabbputsade allt lite till. Klockan blev 11.30 och det var dags att mocka igen och ge hästarna lunch hö för att vi skulle åka kl 12.

Resan gick inte riktigt som vi hade tänkt oss då vi fick köra en annan väg på grund av en parad men vi kom fram i tid. Hästarna hoppades och det räckte till två felfria rundor och en tredjeplats med den ena och ett tidsfel i grunden med den andra.

När vi sedan kom hem igen skulle det mockas till alla hästar och kvällsfodra. Vi var klara 22.30 så det var en lång dag men det var roligt så tiden gick väldigt snabbt.

Igår måndag var det sedan ny tävling fast med 6 unghästar som hoppade 90,100,110cm och alla skötte sig utmärkt.

Detta var mitt sista inlägg från min resa.

/Linnéa, helsingborg

Hemligheter

Hello

Den 16 mars 2019

Jag tänker inte berätta så mycket om vad vi gjorde idag för det är lite av en hemlighet. Men jag kan säga att det hade med att vara ute i bushen att göra.

Vi avslutade kvällen med en trevlig middag på en restaurang och sen dansade vi tills det var dags att åka hem.

Tack för mig mvh Erica

Friday fun day

Varje fredag har vi Friday fun day. Det är gymkhana som man tävlar i lag med. Vi blir indelade i lag slumpvis. Igår var vi 9 i varje lag. Vi tävlar både med och mot volontärerna. På det sättet lär man känna varandra mycket bättre. Vi hejar både på dem i vårt lag och i motståndarlaget. Det blir en jättehärlig stämning i gruppen. Alla gör sitt bästa utifrån sina förutsättningar. Tack vare friday fun day har vi lärt känna volontärerna mycket bättre. På kvällen avslöjas det vinnande laget under Braaien (en grillkväll som vi har varje fredag). Det är alltid spännande att vänta på resultatet. Vårt lag vann igår vilket var jättekul vi hade en jättebra känsla inom laget och vi samarbetade jättebra. Det andra laget låg bara några sekunder efter så det var verkligen jämt mellan oss.

Tova

Friday funday

Hej

Den 15 mars 2019

Vi började dagen med en game drive. Vi såg ett zebra-föl och det var så gulligt. När vi kom hem hade vi första hjälpen övningar som var både roliga och lärorika. Efter det hade vi ”Friday funday” vilket är samarbets- och lagövningar. Det var jätteroligt (delvis för att mitt lag vann). Sen åt vi lunch och efter det hjälpte vi Traci att bygga upp en övning på ridbanan. Efter det fick vi vår uppgift för imorgon (Jag vill inte avslöja för mycket.). Sen åkte vi till bush camp för en Braai, hade en mysig kväll och sen åkte vi hem igen.

Tack för mig mvh Erica