Living the african dream

Hej allihopa hemma i Sverige! Nu har vi varit här på African Dream Horse Safari i en och en halv vecka. Det vi har gjort den här veckan är att vi har hoppat för bästa Traci, haft dressyrlektioner ”flatwork” och ridit ut i bushen. Ridmässigt har vi redan lärt oss massor, bland annat hur viktigt de är att ha kul med hästen och att man ska ”pet the horse”! Det enda ”stallarbete” vi gör är att hjälpa till med ut och insläpp av hästarna, att borsta dem och visitera hästarna varje morgon och kväll samt att vi har ansvar över två paddockar var, som ska mockas varje dag. Vi har även tre ”work stations” där vi turas om att fylla vatten i alla hagar, mocka och städa vid spolspilta, sadelkammaren och ute i paddockarna där man gör i ordning hästarna innan och efter ridning. Det kanske låter som mycket arbete, men det är det verkligen inte! 😊 Dagarna börjar oftast runt 6–7 tiden med att man äter frukost, sen har vi samling vid svarta tavlan där vi går igenom dagen och vilka hästar vi ska rida, sen på förmiddagen har vi oftast lektion eller self ride, alltså att man rider själv i arenan eller ute i bushen. Vi brukar äta lunch vid 2, och sen hjälper vi till med hästarna. På kvällarna är man ledig och då brukar vi antingen chilla at the barn, alltså uppe i huset, eller gå in till stan.
Vi lever life här nere och ångrar inte en sekund att vi åkte, trots att man saknar alla där hemma!
/Frida & Beata

Hemma igen!

Nu är vi hemma efter tre fantastiska veckor och det känns både tråkigt och skönt, tråkigt för att vi har lämnat alla underbara hästar och människor på African Dream, men skönt att vara hemma hos våra nära och kära igen. Från Afrika har vi med oss så mycket minnen och nya erfarenheter, vi är så otroligt tacksamma för att vi fick chansen att åka och hur väl vi blev omhändertagna på African Dream. Om du har möjligheten att åka, GÖR DET! Du kommer inte ångra dig, det viktigaste är att du har ett öppet sinne och att engagerar dig varje minut du är där, veckorna går så fort! Kom ihåg att ”pet the horse”, alltså klappa hästen ofta när du rider och ha kul! Det blir så mycket roligare då. Andra saker vi kan tipsa om att ta med dig är vattenflaska, solkräm (glöm inte att smörja in dig även fast det är molnigt! Man tror inte på att det tar även fast det är grått och 15 grader ute, men det fick vi ångra…), pengar till godis och ett skohorn!
Denna resa var ett minne för livet, vi har haft the time of our lives!
Tack för oss!
/Frida & Beata

 

back to reality

Nu är jag hemma igen efter en oförglömlig resa till Sydafrika. Det finns så mycket jag skulle kunna skriva om och så mycket jag vill berätta men om vi ska ta den kortare versionen kan jag säga att jag haft ”the time of my life”.

Inte nog med att jag lärt mig så mycket på så kort tid, jag har fått nya vänner och gjort saker jag inte ens trodde var möjligt.

Det är en ganska stor skillnad på hur allt görs där nere, jämfört med här hemma och det har varit så lärorikt att se. Att få rida fantastiska hästar, se vilda djur och dess vackra natur, åka i safarijeep, haft myskvällar tillsammans och umgås med alla fantastiska människor som driver African dream.

Jag kommer sakna allt med Afrika och skulle inte tveka om jag fick chansen att åka tillbaka. Flygresan var det jobbigaste med hela resan men att resa i 24 timmar för att få vara med om detta äventyr gjorde inget.

Tack för att ni följt mig och min resa på African Dream.

// Hanna (Västerås, Häst)

Living the african dream

Jag har varit i Sydafrika i 2 veckor och på fredag börjar den långa resan hem till verkligheten och Sverige. Känns så overkligt att behöva lämna detta underbara ställe och all fantastisk personal. Under min tid här nere på African dream horse safari har jag fått sett en annan del av hästlivet och hur dessa underbara djur sköts och tas omhand. Jag har fått sett giraffer, elefanter, bufflar och en massa andra djur man bara ser på film eller tv. Jag har fått lärt känna nya människor, ridit ut i buschen, solat och haft the time of my life.

Jag är så glad att jag sökte till denna utlandspraktik och skulle göra det igen om chansen var framme. Jag har verkligen njutit varje sekund och tänker fortsätta göra det sista veckan.

// Hanna (Västerås, Häst)

46 Dagar kvar till avfärd

Hejsan!

Hanna heter jag och går hästlinjen på realgymnasiet i Västerås. Om lite mer än en månad sitter jag och mina klasskompisar på ett flyg ner till Sydafrika för tre veckors praktik. Jag kommer att spendera min tid på African Dream Horse Safari i Hoedspruit.

Just nu tas det sprutor och vaccin för fullt samtidigt som vi förbereder oss inför denna fantastiska resa vi har framför oss. Denna resa ser jag så mycket fram emot och jag hoppas på att lära mig mer samtidigt som att jag får njuta av lite värme och se hur hästskötseln går till. Mina förväntningar är som sagt ganska höga och jag har redan kollat på massa bilder och filmer som är tagna där nerifrån. Det ser så underbart ut, nästan som en dröm, och jag har ännu inte förstått att jag faktiskt ska dit.

Känner på mig att jag kommer att stormtrivas och det kommer verkligen bli en resa för livet!

/Hanna (Häst, Västerås)